Εκλογές στο ΓΝ Πατησίων

Ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων συμμετείχαμε από την πρώτη στιγμή στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Μνημόνιο και από το Φεβρουάριο του 2011 δραστηριοποιούμαστε με κατοίκους και συλλογικότητες της περιοχής, ώστε να σωθούν και τα τρία νοσοκομεία των Πατησίων.

 

 

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Μπάμπης Φαράντος, Νίκος Τερζάκης

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε, όταν υποστηρίζαμε ότι η ένταξη του 7ου ΙΚΑ στο Αγία Όλγα θα οδηγούσε στη διάλυσή του.
Στηρίξαμε και στηρίζουμε ενεργά τις κινητοποιήσεις του Σωματείου και της Επιτροπής Αγώνα του ΓΝ Πατησίων, που ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2011, αλλά ασκούμε κριτική στη Διοίκηση του Σωματείου για τη μέχρι τότε συμβιβαστική στάση της. Δεν μπαίνουμε στη λογική υποχωρήσεων ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων και σύμπλευσης με τις εκάστοτε Διοικήσεις, μήπως έτσι δεν κλείσει το νοσοκομείο, αφού γνωρίζουμε ότι η πολιτική του Μνημονίου, που οι διορισμένες από το υπουργείο Διοικήσεις εφαρμόζουν, είναι αυτή που οδηγεί το ΓΝ Πατησίων στο κλείσιμο. Δεν εμπιστευόμαστε καμία Διοίκηση και πιστεύουμε ότι μόνο ο συντονισμένος αντιμνημονιακός αγώνας μπορεί να σώσει το νοσοκομείο και τις θέσεις εργασίας μας.

Καλούμε όλους και όλες να σκεφτούν ότι κάθε ψηφοφορία στη σημερινή συγκυρία έχει βαθύτατο πολιτικό νόημα. Τα σωματεία πρέπει να γίνουν πραγματικά κάστρα των εργαζομένων για τον αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο. Ας ξεχάσουμε το ότι με συμβιβασμούς και υποχωρήσεις μπορούμε να σώσουμε το τομάρι μας. Δεν πρέπει πλέον να χάσουμε καμία μάχη. Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και με λόγια και με έργα και με τη συνεχή της παρουσία έχει δώσει ήδη την απάντηση: Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία