Κάτω τα χέρια από το Μπαρουτάδικο

Η δημοτική αρχή του Αιγάλεω, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων, αποφάσισε την κατασκευή παιδικού σταθμού σε άλλο χώρο πράσινου, στο Πατινάζ, που βρίσκεται στο Άλσος του Μπαροτάδικου.

 

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Γιάννα Ντάλα, πρώην (απλήρωτη) συμβασιούχος στο Δήμο Αιγάλεω

Οι κάτοικοι εναντιώθηκαν στην τσιμεντοποίηση ενός ακόμη χώρου πρασίνου. Μετά από συνελεύσεις της γειτονιάς (Λιούμη) και με την αμέριστη συμπαράσταση και συμμετοχή της Λαϊκής Συνέλευσης Αιγάλεω αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις.

Την Πέμπτη 8/3, ημέρα έναρξης των εργασιών, από τις 7.00 το πρωί ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το Πατινάζ. Όταν έφτασε ο εργολάβος με την μπουλντόζα και την προστασία της αστυνομίας, ο κόσμος έγινε περισσότερος και αποφασιστικότερος. Οι μπουλντόζες και τα συνεργεία έφυγαν άπρακτα.

Η δημοτική αρχή όμως επιμένει ότι το έργο πρέπει να γίνει σε διάστημα 18 μηνών, για να μη χαθεί –τάχα– η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η απάντησή μας είναι ότι ο χώρος αυτός είναι μέρος του ελάχιστου πράσινου που έχει απομείνει στις εργατογειτονιές της Δυτ. Αθήνας (μόνο 4%) και είμαστε κάθετα ενάντια στην τσιμεντοποίησή του για οποιονδήποτε λόγο. Είμαστε υπέρ του να γίνει ο παιδικός σταθμός σε άλλους υπάρχοντες χώρους, ιδιοκτησίας του Δήμου. Τα εκβιαστικά διλλήματα, που μας βάζει ο Δήμος, δεν μας διχάζουν. Είμαστε ανυποχώρητοι!

Αυτό ήταν το μήνυμα που μεταφέραμε στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 14/3. Μαζί με τη ΛΣΑ, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δασκάλων και μαθητές από τα γύρω λύκεια, ένα πλήθος 200 διαδηλωτών έκανε πορεία προς το Δημαρχείο. Καμιά ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε στο αίτημά μας για κατασκευή του σταθμού σε άλλο χώρο. Ούτε μας είπαν πώς θα λειτουργήσουν τον «πρότυπο» παιδικό σταθμό, όταν οι συμβασιούχοι, παλιοί και τωρινοί, στους παιδικούς σταθμούς παραμένουν για μήνες απλήρωτοι και η διατροφή των παιδιών γίνεται με πατάτες και μακαρόνια!

Την Κυριακή 18/3 οργανώσαμε στο χώρο του Πατινάζ γιορτή με συλλογική κουζίνα, μουσική, κρασί και συζητήσεις, στην οποία συμμετείχε κόσμος από πολλές γειτονιές του Αιγάλεω.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία