Καλλιθέα: Μεγάλη επιτυχία της Αντιρατσιστικής Συναυλίας στις 25 Μάρτη

Φωτογραφία

Στόχος των φασιστών της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα είναι η αύξηση της επιρροής τους σε μαθητές στην Καλλιθέα, με δημιουργία πυρήνων στα σχολεία της. Άμεσο αποτέλεσμα είναι η αύξηση των επιθέσεων σε μετανάστες, με αποκορύφωμα τον ανηλεή ξυλοδαρμό Πακιστανού κούριερ, έξω από το σχολείο του Αγίου Νικολάου, από μαθητές του σχολείου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Εύη Μακρή

Με αφορμή αυτό το γεγονός συστάθηκε «Πρωτοβουλία ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία», με συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών και ζωντανή στήριξη της τοπικής  ΕΛΜΕ. Καθιερώθηκαν εβδομαδιαίες συναντήσεις, όπου συζητιούνται εκτενώς θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του φασισμού και τη σύνδεσή του με την νεοφιλελεύθερη επίθεση στις ζωές όλων μας. Η Πρωτοβουλία κάνει εβδομαδιαίες εξορμήσεις στην Πλατεία  Κύπρου, την κεντρικότερη της Καλλιθέας, με μοίρασμα αντιφασιστικού υλικού.

Μετά την απόφαση της Πρωτοβουλίας για πραγματοποίηση αντιρατσιστικής συναυλίας στις 25 Μάρτη, έγιναν εξορμήσεις με αφισοκολλήσεις και ντουντούκα. Η συναυλία εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα τοπικά αντιρατσιστικά γεγονότα των τελευταίων χρονών στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν πάνω από 2.000 άτομα. Στην οργάνωση και τη στήριξη της συναυλίας συμμετείχε ενεργά η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό». Παρότι τοπικοί άρχοντες ακραιφνείς μνημονιακοί  ΠΑΣΟΚοι πολέμησαν την Πρωτοβουλία, βαφτίζοντας την τοπική ΕΛΜΕ «άντρο αναρχικών», συνεχίζουμε με ακόμα περισσότερες δυνάμεις μετά την τεράστια επιτυχία της συναυλίας. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές και τα σχολεία μας. Ούτε στην Καλλιθέα, ούτε πουθενά!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία