Ούτε στην Κοζάνη, ούτε πουθενά

Φωτογραφία

Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης  χωρητικότητας 1.000 μεταναστών εξαγγέλθηκε στη Νεάπολη Κοζάνης, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Πόρτη».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Αλέξης Λιοσάτος

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε: «…η γενική εικόνα του στρατοπέδου είναι άθλια, χωρίς ύδρευση και με ελλιπές σύστημα αποχέτευσης, οι μετανάστες θα στοιβαχτούν σε σκηνές και σε κάποια παλιά μισογκρεμισμένα κτίρια που βρίσκονται στο χώρο του στρατοπέδου, οι εγκαταστάσεις είναι υγειονομικά ακατάλληλες για τη διαβίωση ανθρώπων, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές για τη σίτιση και την υγιεινή των ανθρώπων αυτών…».

Η δεξιά δήμαρχος Βοΐου, κ. Ορφανίδου, πρωτοστάτησε στη δημιουργία «Επιτροπής Αγώνα ενάντια στο Κέντρο Μεταναστών» στο αδιέξοδο έδαφος του ρατσιστικού τοπικισμού: «Δε θα γεμίσει η Νεάπολη για να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Αθήνας», δήλωσε η ίδια. Τη δημόσια εμφάνισή τους έκαναν (αφού βγήκαν από τις τρύπες τους) στελέχη του ΛΑΟΣ, όπως ο Ροντούλης, και νεοναζιστικές δολοφονικές συμμορίες όπως της Χρυσής Αυγής και των «Αυτόνομων Εθνικιστών».

Στις δηλώσεις ρατσιστικού μίσους απάντησαν οι τοπικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Ο Αντώνης Κύρινας, περιφερειακός σύμβουλος της Κίνησης «Εναλλακτική Δράση» που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε τις ρατσιστικές δηλώσεις και κάλεσε τον κόσμο «να κλείσει τα αυτιά του στην προσπάθεια να στοχοποιηθούν οι κατατρεγμένοι από τις χούντες και τους πολέμους. Δεν είναι δυνατόν να λέμε για φυλακισμένους ανθρώπους, στοιβαγμένους σε άθλιες συνθήκες, ότι περνάνε “ζωή και κότα”...».

 Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Κοζάνης καταγγέλλει τα ναζιστικής έμπνευσης στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χρυσοχοΐδη. Ούτε στη Νεάπολη ούτε πουθενά. Διεκδικούμε νομιμοποίηση, ίσα δικαιώματα και σύνορα ανοιχτά για όλους.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία