Για την ανατροπή της πολιτικής του κοινωνικού ολοκαυτώματος με συμπαράταξη των δυνάμεων της Αριστεράς: Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ!

Φωτογραφία

Αν σήμερα, σ’ αυτό το βομβαρδισμένο οικονομικό, κοινωνικό και εργασιακό τοπίο, οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς είχαν προχωρήσει στην κοινή δράση και την πολιτική συνεργασία, θα ήταν πολύ πιο εύκολο για τις λαϊκές δυνάμεις να κάνουν μαζικά, αποφασιστικά και θαρραλέα το κρίσιμο βήμα, να προχωρήσουν στην αναγκαία υπέρβαση χωρίς φοβίες και αναστολές.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Νάντια Βαλαβάνη, υποψήφια βουλευτής Β΄Αθήνας

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι όπως όσες έχουμε ζήσει από το 1974 και δώθε. Δεν κρίνεται ποιο απ’ τα δύο κόμματα του δικομματισμού θα κυβερνήσει το επόμενο διάστημα. Σε συνθήκες κατάρρευσης του πολιτικού σκηνικού, επίδικο των εκλογών είναι η επιβίωση του εργαζόμενου λαού, της νεολαίας και της ίδιας της χώρας. Ο λαός με την ψήφο του καλείται να αποφασίσει αν θα νομιμοποιήσει τυπικά με οριακό τρόπο –γιατί ουσιαστική πολιτική νομιμοποίηση δεν υπήρξε ούτε με τις 200 έδρες της τελευταίας Βουλής– την πολιτική κοινωνικού ολοκαυτώματος που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., τα κόμματα που πλέον αχώριστα μαζί έχουν παραδώσει με άμεσο τρόπο την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας στο ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

[…]

Αν σήμερα, σ’ αυτό το βομβαρδισμένο οικονομικό, κοινωνικό και εργασιακό τοπίο, οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς είχαν προχωρήσει στην κοινή δράση και την πολιτική συνεργασία, θα ήταν πολύ πιο εύκολο για τις λαϊκές δυνάμεις να κάνουν μαζικά, αποφασιστικά και θαρραλέα το κρίσιμο βήμα, να προχωρήσουν  στην αναγκαία υπέρβαση χωρίς φοβίες και αναστολές. Όμως και στις συνθήκες αυτές ο λαός με την κριτική ψήφο του μπορεί να εξαναγκάσει τις ηγεσίες έστω και μετά τις εκλογές να προχωρήσουν σε συνεργασία –κι όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να μπει τέρμα στην καταστροφή.

Το σύνθημά μας πρέπει να είναι: Ψηφίζουμε Αριστερά. Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποτελεί τη δύναμη που κρατά ζωντανή και υλοποιεί, ως ένα βαθμό, έστω και ανεπαρκή, την ιδέα και το στόχο της ενότητας των δυνάμεων της Αριστεράς.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στη μικροκλίμακά του, συσπειρώνοντας στις γραμμές του δυνάμεις διαφορετικής προέλευσης και αντιλήψεων, που όμως συναντώνται στον άμεσο   στόχο της αντίστασης και της ανατροπής της πολιτικής της κοινωνικής φρίκης, αποδεικνύει με πρακτικό τρόπο ότι, παρά τα προβλήματα που εμφανίζονται, ο στόχος της συγκρότησης ενός ευρύτερου μετώπου της Αριστεράς είναι εφικτός.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πολιτικό πλαίσιο θέσεων που, παρά τις ελλείψεις του, ανταποκρίνεται στις ανάγκες για τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πολιτικής αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων των εργαζόμενων –και προπαντός είναι ανοιχτό στο μέλλον.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ από την ουσιαστική του συγκρότηση το 2005 και μετά απέδειξε στην πράξη ότι ξέρει να παλεύει μαζί με τον εργαζόμενο λαό και στήριξε όλους τους αγώνες του.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ως πολιτική δύναμη ότι στις καλύτερες στιγμές του μπορεί να δρα με μεγάλη συνέπεια για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων, Ελλήνων και μεταναστών, αντιπαλεύοντας με αποφασιστικότητα τις παραμορφωτικές οπτικές της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Λέξεις Κλειδιά

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία