Αρχίζοντας από τη ΔΕΘ…

Φωτογραφία

Ο πανικός της κυβέρνησης απέναντι στους εργατικούς αγώνες αποδεικνύεται με την απόφαση του Σαμαρά να απέχει από τη φετινή ΔΕΘ.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να παρουσιάσει αυτή την απόφαση ως ένδειξη «σεμνότητας» και συμμετοχής του πρωθυπουργού στον πόνο του λαού. Όμως πρόκειται για καθαρό φόβο. Φόβο απέναντι στους οργισμένους διαδηλωτές. Φόβο απέναντι στην υποχρέωση να εξηγήσει αναλυτικά το πακέτο Στουρνάρα και να πάρει την ευθύνη γι’ αυτές τις άγριες επιλογές.

Αν ο Σαμαράς αναγκάζεται να διακόψει μια παράδοση δεκαετιών, που έφερνε τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ για να αναλύσει την οικονομική του πολιτική, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να διακόψουμε την αγωνιστική παράδοση των τελευταίων 20 χρόνων, που φέρνει το εργατικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη για να ανοίγει εκεί τον ετήσιο κύκλο αγώνων του.

Φέτος οι αγώνες αυτοί θα χρειαστεί να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, με άμεσο αίτημα να ανατραπούν τα μέτρα Στουρνάρα, αλλά και η γενικότερη πολιτική που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της ντόπιας κυρίαρχης τάξης και των δανειστών. Ένα ζήτημα που έχει σημασία είναι η συζήτηση για τη μέθοδο με την οποία θα πρέπει να διεκδικήσουμε μια τέτοια νίκη. Η απάντηση είναι απλή και γνωστή στην πλειοψηφία των αγωνιστών της βάσης του εργατικού κινήματος: με μια μαζική γενική απεργία που θα ξεπεράσει τα όρια των γραφειοκρατικά ελεγχόμενων και αποσπασματικών 24ωρων «ντουφεκισμών» της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Με αυτό το στόχο θα πρέπει να «μετρηθεί» η Αριστερά, αρχίζοντας ήδη από τη ΔΕΘ. Όπου θα πρέπει να παρουσιάσει τις απόψεις και τις προτάσεις της για μια τέτοια αποφασιστική κλιμάκωση, μαζί με τις απαντήσεις για την προοπτική ανατροπής της κυβέρνησης Σαμαρά.

Φέτος στη ΔΕΘ δεν θα μιλήσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, η τρόικα. Θα μιλήσουν όμως οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Όλοι στη Θεσσαλονίκη!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία