Να μην κλείσει το 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ

Για μια φορά ακόμη, την Πέμπτη 11 Οκτώβρη, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία των Πατησίων, 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ και Γενικό Πατησίων, και κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στη διάλυση των νοσοκομείων.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Από τα τέλη Σεπτέμβρη έχει αποφασιστεί το κλείσιμο του 7ου στα Πατήσια και του «Παπαδημητρίου» στα Μελίσσια.
Τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης για την υγεία είναι κιόλας ορατά. Στο 7ο Θεραπευτήριο από τους 8 γιατρούς και τους 10 νοσηλευτές της καρδιολογικής κλινικής έχει μείνει ένας καρδιολόγος για το πρωί μόνο και το απόγευμα οι ανάγκες θα καλύπτονται από ειδικευόμενους του «Αγία Όλγα». Έτσι, όταν δύο από τους νεφροπαθείς, που νοσηλεύονται στο 7ο, έπαθαν έμφραγμα και χρειάστηκαν καρδιολόγο, κλήθηκε γιατρός που ήδη είχε πάρει φύλλο πορείας για το Ογκολογικό νοσοκομείο της Κηφισιάς.

Είναι φανερό ότι οι πολιτικές του μνημονίου στην υγεία είναι επικίνδυνες για όλους όσους δεν έχουν να πληρώσουν για ιδιωτική περίθαλψη.

Στη συγκέντρωση μίλησαν η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του 7ου, Ρούλα Σακκά, και ο Μπάμπης Φαράντος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝ Πατησίων. Στην πορεία, που ξεκίνησε από το 7ο, έφτασε μέχρι τον Άγ. Νικόλαο και κατέληξε στο ΓΝ Πατησίων, κυρίαρχα ήταν τα συνθήματα «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο» και «Ούτε στα Πατήσια, ούτε πουθενά -Τα νοσοκομεία θα μείνουν ανοιχτά».
Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτά τα συνθήματα, χρειάζεται οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατήσουν στη μάχη ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων, οργανώνοντας τον κόσμο μέσα και έξω από τα νοσοκομεία.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία