ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία 9/11

Παρά το ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να υπάρξει απόφαση για απεργία διαρκείας στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, η απεργία στις 9 του μήνα χρειάζεται να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε κάθε χώρο.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Με συνελεύσεις, περιοδείες, προτάσεις για απεργίες διαρκείας, να επιβληθεί από τα κάτω η απεργία διαρκείας που, χάρη στην πρόσκαιρη συμμαχία ΠΑΣΚΕ-ΠΑΜΕ, δεν ψηφίστηκε. Πρόταση για απεργίες μεγαλύτερης διάρκειας από τις περσινές 48ωρες, που στο προηγούμενο ΓΣ είχε προταθεί από τη ΔΕΑ, έθεσαν τόσο οι Παρεμβάσεις, όσο και η ΔΑΚΕ.

Οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ απέδειξαν ότι μπορούν να συμμαχήσουν ακόμη και με τη δεξιά σοσιαλδημοκρατία, προκειμένου να μην παρθεί απόφαση υπέρ της απεργίας διαρκείας με καταλήψεις στους χώρους εργασίας, πρόταση που ψήφισαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αν οι 7 συνδικαλιστές του ΚΚΕ είχαν ψηφίσει έστω τη δική τους αρχική πρόταση, τότε η ΑΔΕΔΥ θα προχωρούσε σε απεργία διαρκείας με την έναρξη στη βουλή της συζήτησης για τα νέα μέτρα, αλλά οι 7 προτίμησαν να υπερψηφίσουν την πρόταση της ΠΑΣΚΕ.

Μέχρι τις 9 Νοέμβρη η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει στο απογευματινό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι εκπαιδευτικοί την Τετάρτη 31 Οκτώβρη και με 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 1 Νοέμβρη στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν στο υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Αυτές οι κινητοποιήσεις δίνουν την ευκαιρία να παρθούν πρωτοβουλίες που θα αυξήσουν και θα κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία