Λίγο πριν τη Γάζα ανακόπηκε η πορεία του Estelle

Φωτογραφία

Την προηγούμενη εβδομάδα επιχειρήθηκε για μια φορά ακόμα, μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, η άρση του θαλάσσιου αποκλεισμού στη λωρίδα της Γάζας από ακτιβιστές που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Όπως όμως και το Μάη του 2010, με το πλοίο Mavi Marmara, έτσι και τώρα ο ισραηλινός στρατός σταμάτησε και κατέλαβε το ιστιοφόρο Estelle (χωρίς πάντως να τραυματιστεί κανείς από τους επιβαίνοντες), οδηγώντας το σε λιμάνι του Ισραήλ. Στο πλοίο βρίσκονταν μέλη της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», ακτιβιστές από Σουηδία, Νορβηγία, Καναδά, ΗΠΑ, Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλος και Δ. Κοδέλας, καθώς και τρεις Ισραηλινοί υπήκοοι.

Το κράτος του Ισραήλ εγκληματεί καθημερινά κατά του λαού της Παλαιστίνης, καταστρατηγώντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες. Πάρα το γεγονός ότι η επιχείρηση για την άρση του αποκλεισμού στη λωρίδα της Γάζας δεν έφτασε στον απώτερο στόχο της, επανέφερε όμως στο προσκήνιο τους αγώνες του παλαιστινιακού λαού και το καθεστώς «απαρτχάιντ» που έχουν επιβάλει οι σιωνιστές στην περιοχή.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής απελάθηκαν αμέσως, ενώ μεγάλες αντιδράσεις υπήρξαν από οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα για τους ισραηλινούς ακτιβιστές που αντιμετωπίζουν κατηγορίες «συνεργασίας με τον εχθρό». Η αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό, που μάχεται ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, έχει την ίδια σημασία με τη μάχη μας ενάντια στα μνημόνια και τη φασιστική απειλή.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία