Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

Φωτογραφία

Με κινητοποιήσεις υποδέχονται τα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί και οι καθηγητές.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν τη Τρίτη 30 Οκτώβρη, με τη μεσημεριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας που οργάνωσε η Ομοσπονδία δασκάλων και νηπιαγωγών (ΔΟΕ).

Επόμενος σταθμός το απογευματινό συλλαλητήριο της Τετάρτης 31 Οκτώβρη, στο οποίο καλούν από κοινού η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η ΔΟΕ, με αφίσα για διαρκή αγώνα, ώστε να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα. Στο νέο πακέτο μέτρων οι εκπαιδευτικοί έχουν να αντιμετωπίσουν, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, περικοπές μισθών και συντάξεων, τσεκούρι στο εφάπαξ, περικοπές δαπανών, απολύσεις, εφεδρεία κ.ά. Και βέβαια νέες συγχωνεύσεις σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων).

Θετικό κρατούμενο από τη μέχρι τώρα μάχη ενάντια στην εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν στα προηγούμενα μνημόνια, είναι η καθολική άρνηση των συλλόγων διδασκόντων και καθηγητών να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση των εργαζομένων ανά σχολείο. Όπου η Αριστερά παίρνει πρωτοβουλίες δράσης με διαδικασίες βάσης, μπορεί να συσπειρώσει ένα σημαντικό δυναμικό εκπαιδευτικών.

Από μια σειρά τέτοιων πρωτοβουλιών σε πολλά πρωτοβάθμια σωματεία οδηγήθηκε η ΟΛΜΕ καταρχήν και η ΔΟΕ στη συνέχεια να καλέσουν σε κινητοποιήσεις, αλλά και σε ένα πρόγραμμα δράσεων με γενικές συνελεύσεις, περιοδείες, συμμετοχή σε τοπικά και κεντρικά συντονιστικά με συλλόγους γειτονιάς και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, παραστάσεις και αποκλεισμούς.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία