Διεθνείς εκδηλώσεις στην Ισπανία

Φωτογραφία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιηθήκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Αντικαπιταλιστική Αριστερά (Izquierda Anticapitalista) στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη, τη Σεβίλλη και τη Μαδρίτη, το διάστημα 21-23/11.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Ο γενικός τίτλος των εκδηλώσεων ήταν «Πώς προχωράμε μετά τη 14 Νοέμβρη – Δεν θα πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους». Στη Βαρκελώνη βέβαια υπήρχε και προεκλογικό άρωμα, αφού λίγες μέρες αργότερα διεξήχθησαν οι τοπικές εκλογές.  

Οι ομιλητές προέρχονταν από ένα ευρύ φάσμα αγωνιστών-τριών από διάφορα κινήματα, τοπικά σωματεία και διεθνείς αντιπροσωπείες. Από την Ελλάδα το «παρόν» έδωσε ως προσκεκλημένη η βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη. Έντονη ήταν η παρουσία του πορτογαλικού Μπλόκο, ενώ στη Μαδρίτη ομιλητής ήταν ο Ολιβιέ Μπεζανσενό από το NPA.

Παρά τις διαφορές από πόλη, σε πόλη, κοινή ήταν η εικόνα των προβλημάτων από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας στους μισθούς και στο σύστημα υγείας. Σε όλες τις εκδηλώσεις υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η κάθε Αριστερά παλεύει για τους εργαζόμενους στη χώρα της και ταυτόχρονα οι αγώνες της και οι νίκες της είναι βοήθεια για το κίνημα και την Αριστερά των άλλων χωρών.

«Για άλλη μια φορά ήταν μεγάλη η χαρά, αλλά και τεράστια η ευθύνη να συνειδητοποιείς τη σημασία που αποδίδουν οι σύντροφοι στο εξωτερικό, στη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και τις δυνατότητες που ανοίγουν να ανατραπεί η πανευρωπαϊκή επίθεση του κεφαλαίου και να πληρώσουν την κρίση αυτοί που πραγματικά φταίνε: οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι», σημείωσε η Μαρία Μπόλαρη, μιλώντας στην «ΕΑ» για τις εντυπώσεις της από την Ισπανία.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία