30ό Συνέδριο ΟΤΟΕ

Άνοδο σε ψήφους και έδρες είχαν οι δυνάμεις της Αριστεράς στο 30ό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι παρατάξεις εκφραστές της μνημονιακής πολιτικής ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΟΚ) και ΔΑΚΕ καταδικάστηκαν για τη στάση τους, χάνοντας 53 ψήφους και 5 έδρες στις εκλογές για το ΔΣ της Ομοσπονδίας και 81 ψήφους και 7 έδρες στις εκλογές για εκπροσώπους στη ΓΣΕΕ.

Το συνέδριο γενικά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Όταν οι συγχωνεύσεις τραπεζών συνεπάγονται κτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων, τότε περιμένεις δέσμευση για κινητοποιήσεις. Αντίθετα, αυτό που απασχόλησε το συνέδριο ήταν κυρίως το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Κάτι που αποδείχθηκε πολύ λίγο, αφού λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου έγινε γνωστό ότι στο Eurogroup, ως όρος για να δοθεί η δόση του δανείου, τέθηκε η δέσμευση για ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με λύση αντίστοιχη με εκείνη της Αγροτικής (διαχωρισμός σε καλή και κακή τράπεζα).

Η ψήφος στην Αριστερά μπορεί να είναι προσωρινή και, αν συνυπολογίσουμε τη μείωση της συμμετοχής, οι τραπεζοϋπάλληλοι δείχνουν να περιμένουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες και όχι στάση σαν αυτή που κράτησαν οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ και του ΚΚΕ στην περίπτωση της Αγροτικής.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία