Ανεπιθύμητοι και στους Αμπελόκηπους

Φωτογραφία

Το άνοιγμα κεντρικων γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων δημιουργεί νέα κατάσταση και άρα νέα καθήκοντα για το αντιφασιστικό κίνημα στους Αμπελόκηπους, αλλά και κεντρικά.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θάνος Λυκουργιάς

Από τις 19 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις συντονισμού στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων από φορείς και σωματεία της περιοχής του 7ου Διαμερίσματος (ΕΛΜΕ, 5μελής ΕΙΝΑΠ Ερυθρού Σταυρού, Α΄ Σύλλογος Δασκάλων, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», Αντιφασιστική Επιτροπή κ.ά.) με τη συμμετοχή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και τη συμμετοχή αντιφασιστικών επιτροπών από του Ζωγράφου, το Χολαργό, την Καλλιθέα και αλλού.

Από την αρχή ο στόχος ήταν να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια ενάντια στο άνοιγμα γραφείων των νεοναζί, με τίτλο «Ανεπιθύμητοι», που να αγκαλιάζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, και όχι μόνο, και να καταλήξει σε μια πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στις 9 Φλεβάρη.

 Ήδη πραγματοποιήθηκε στο 16ο σχολείο αντιφασιστική συναυλία στις 18/1, με μαθητικά συγκροτήματα, που οργανώθηκε από την αντιφασιστική επιτροπή και στηρίχτηκε από τους φορείς της περιοχής.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η αντιφασιστική συναυλία, φασιστοειδή έγραψαν φασιστικά συνθήματα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ευτυχώς τράπηκαν σε φυγή, όταν τους αντιλήφθηκαν κάτοικοι και τους κυνήγησαν. Τέτοια φαινόμενα το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν.

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων η τοπική κοινωνία και οι μαζικοί φορείς έχουν ήδη δώσει μια επιτυχημένη μάχη ενάντια σε νεοναζιστικές ομάδες, με την απόκρουση της επίθεσης των αυτόνομων εθνικιστών στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πανόρμου, η οποία οδήγησε και στην πλήρη απομόνωση τους (στις 6 Φλεβάρη γίνεται η δίκη τους και θα υπάρξει συγκέντρωση από τους φορείς).

Μετά από το συγκεκριμένο γεγονός δημιουργήθηκε μια πολύ αξιόλογη δράση. Τα σωματεία των εργαζομένων και οι υπόλοιποι μαζικοί φορείς πραγματοποίησαν  αντιρατσιστικά μαθήματα στα σχολεία, αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές συναυλίες και πολλά άλλα, δημιουργώντας παράδοση αγώνων στην περιοχή.

Τώρα που η απειλή επανέρχεται δριμύτερη και πιο άγρια, τα αντανακλαστικά μας οξύνονται και πάλι. Ο συντονισμός έχει ήδη κυκλοφορήσει προκήρυξη και κείμενο υπογραφών, με στόχο να απευθυνθούμε στα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις πλατείες μας και να οργανώσουμε τη δράση μας.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ 7ου Διαμερίσματος οργανώνει επίσης μεγάλη ανοιχτή αντιφασιστική εκδήλωση στις 30 Γενάρη, με βουλευτές και εκπροσώπους αντιρατσιστικών οργανώσεων (Νίκος Βούτσης, Θανάσης Κούρκουλας, Δημήτρης Ψαρράς), για να δοθεί και η κατάλληλη πολιτική απάντηση. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις δράσεις μας, μέχρι να φύγουν οι ναζί μια και καλή από τη γειτονιά μας.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία