Απεργία διαρκείας στα ναυπηγεία Ελευσίνας

Φωτογραφία

Ξανά στους δρόμους είναι από την Τρίτη 22 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με τις οποίες διεκδικούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Την πρώτη μέρα της απεργίας οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πύλη των ναυπηγείων και στη συνέχεια μαζική πορεία στα διόδια της Ελευσίνας, ενώ απέκλεισαν για αρκετή ώρα και κάποια από τα ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κατάσταση των εργαζομένων στα ναυπηγεία είναι τραγική, καθώς εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια πληρώνονται από 75 μέχρι 300 ευρώ το μήνα έναντι του μισθού τους. Η αγανάκτηση των εργαζομένων έφτασε στο ζενίθ το τελευταίο διάστημα, καθώς ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Ν. Ταβουλάρης τους πλήρωσε για δώρο 300 ευρώ την πρώτη του Γενάρη. Και για να δέσει το γλυκό, μια μέρα πριν την απεργία, τους έδωσε άλλα 75 ευρώ!

Το ξεπούλημα των ναυπηγείων από την κυβέρνηση Σημίτη το 1997 αποδείχθηκε ότι ήταν άλλο ένα δώρο σε αρπακτικά της αγοράς. Ο νυν ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου στηριζόταν χρόνια ολόκληρα στο κράτος, που του έδινε δουλειές για να τα τσεπώνει χοντρά. Και τώρα που, στο όνομα του χρέους, το κράτος αναγκάζεται να γίνει κακοπληρωτής προς τα αγαπημένα του παιδιά (τους καπιταλιστές), ο Ν.Ταβουλάρης επέλεξε να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους. Απειλεί μάλιστα ότι, αν δεν πληρωθεί για την κατασκευή τριών πολεμικών πλοίων από το κράτος, θα κλείσει οριστικά τα ναυπηγεία.

Απέναντι στις απειλές του, ένας δρόμος υπάρχει: στήριξη του αγώνα των εργαζομένων, με αίτημα την κρατικοποίηση των ναυπηγείων.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία