Επιβάλλουν διπλά νοσήλια στους ανασφάλιστους μετανάστες!

Διπλάσια νοσήλια αναγκάζονται να πληρώσουν οι ανασφάλιστοι μετανάστες, μετά από υπουργική απόφαση που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στις 23/11/2012.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Το μέτρο αφορά στους «μη μόνιμους κατοίκους», με βάση το οποίο τα νοσήλια υπολογίζονται προσαυξημένα κατά 2,09 φορές. Παρότι θεωρητικά θίγει τους Ευρωπαίους, που ζουν περιοδικά στην Ελλάδα, και τους τουρίστες, στη συντριπτική πλειοψηφία οι «πελάτες» των νοσοκομείων που πρέπει να πληρώσουν τα διπλά, είναι οι ανασφάλιστοι μετανάστες.

Έτσι η ανασφάλιστη Ελληνίδα, για να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό, χρειάζεται 850 ευρώ, ενώ η μετανάστρια περίπου 1.800. Αν δεν έχεις να πληρώσεις επί τόπου, σε υποχρεώνουν να υπογράψεις ότι αναλαμβάνεις το κόστος. Στην περίπτωση μεταναστών χωρίς χαρτιά το αδιέξοδο είναι απόλυτο, καθώς στην πλειοψηφία δεν έχουν ΑΦΜ, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να σε αφήσουν να φύγεις από το νοσοκομείο.

Πρόκειται για ρύθμιση –βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής που απειλεί να πετάξει τους μετανάστες έξω από τα νοσοκομεία– απόλυτα ευθυγραμμισμένη με το ρατσιστικό δρόμο που χάραξε ο πρώην υπουργός Υγείας Λοβέρδος. Βέβαιο αποτέλεσμα της εφαρμογής της θα είναι η αύξηση της θνησιμότητας των φτωχότερων ανθρώπων και των νεογέννητων παιδιών τους, καθώς και η ενίσχυση του τζίρου διάφορων ιδιωτικών «κλινικών» της συμφοράς, όπου πολλοί ανασφάλιστοι θα αναζητήσουν φθηνότερες υπηρεσίες υγείας.

Ο αγώνας των εργαζομένων στα νοσοκομεία ενάντια στην υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας χρειάζεται να έχει στόχο τη δωρεάν υγεία για κάθε ανασφάλιστο ντόπιο ή μετανάστη, συμπεριλαμβάνοντας την κατάργηση της ρατσιστικής υπουργικής απόφασης.

Την ώρα που κάθε κάτοικος αυτής της χώρας ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος αναγκάζεται να πληρώνει ΦΠΑ 23% για βασικά είδη διατροφής και ένδυσης, χαράτσια για θέρμανση κλπ., αποτελούν υποκρισία τα «επιχειρήματα» περί «μαύρης τρύπας» στην υγεία που οφείλουν να πληρώσουν οι ανασφάλιστοι και οι μετανάστες, που δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές. Ιδιαίτερα στη χώρα που η έμμεση φορολογία αποτελεί το 60% του συνόλου των φορολογικών εσόδων, ενώ οι πλούσιοι φίλοι της κυβέρνησης Σαμαρά διαθέτουν φορολογική ασυλία…

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία