Με τους αγώνες μας να υπερασπιστούμε το κοινωνικό αγαθό της Υγείας

Η πανυγειονομική κινητοποίηση στις 31 Γενάρη θέτει επί τάπητος το ζήτημα της ανάγκης συγκρότησης ενός παλλαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας, χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Χρήστος Κόνιαρης, υγειονομικός, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ

Είναι μα μεγάλη ευκαιρία να εκφραστεί η αντίθεση των υγειονομικών, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μνημονιακά μέτρα στην υγεία, που ξεσπούν σαν καταιγίδα.
Η υποχρηματοδότηση της υγείας, η οικονομική κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, οι περικοπές στις παροχές υγείας, οι καταργήσεις κρεβατιών, κλινικών και θέσεων προσωπικού, η παραχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες, τα χαράτσια και οι αποκλεισμοί στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας των φτωχών, των ανέργων και των μεταναστών συνθέτουν το σημερινό τοπίο.
Τα συνδικάτα, η συνδικαλιστική και πολιτική Αριστερά πρέπει να αξιοποιήσουν αυτή την κινητοποίηση, προκειμένου ο λαϊκός παράγοντας να κινητοποιηθεί και να βάλει στο κέντρο της πολιτικής ζωής την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών που σήμερα χτυπιούνται, ιδιαίτερα του δημόσιου αγαθού της υγείας.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία