Νεκρός ο Μπαμπακάρ Ντιάε στο Θησείο: Η ρατσιστική πολιτική Καμίνη δολοφονεί

Φωτογραφία

Λίγο ασχολήθηκαν τα μεγάλα ΜΜΕ με το θάνατο του 37χρονου Μπαμπακάρ Ντιάε, μικροπωλητή και πατέρα δύο παιδιών από τη Σενεγάλη, στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θανάσης Κούρκουλας

Παρά τις μαρτυρίες μεταναστών και ντόπιων από τα γύρω μαγαζιά, οι οποίοι μίλησαν για την καταδίωξή του από Δημοτικούς Αστυνομικούς, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση του στις ράγες από ύψος 7 μέτρων.
Παρά τις καταγγελίες αντιρατσιστικών οργανώσεων, που βρέθηκαν αμέσως μετά στο σημείο της δολοφονίας και μίλησαν με τον κόσμο.

Σε πείσμα ακόμα των ανακοινώσεων της «Ανοιχτής Πόλης», που κάνει λόγο για δολοφονία και αναφέρει μαρτυρίες περίοικων, που ανέφεραν πως «δημοτικοί αστυνομικοί, μαζί με δυο μηχανές της ΕΛ.ΑΣ., κυνήγησαν και προσπάθησαν να συλλάβουν μικροπωλητές, σκορπώντας τον πανικό, με αποτέλεσμα το θύμα, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, να πηδήξει στις γραμμές του τραίνου και να σκοτωθεί».

Ενάντια λοιπόν σε όλες αυτές τις μαρτυρίες, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης εμφανίστηκε απολύτως βέβαιος για την αθωότητα των Δημοτικών Αστυνομικών του και απεφάνθη πως: «η Δημοτική Αστυνομία δεν καταδίωξε, ούτε άλλωστε είναι στις αρμοδιότητές της να καταδιώκει ή να συλλαμβάνει πρόσωπα, παρά μόνο να κατάσχει παράνομα εμπορεύματα».

Από δίπλα η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Δένδια, το βράδυ της δολοφονίας, έστειλε ορδές των ΜΑΤ να διαλύσουν με κλομπ και χημικά εκατοντάδες οργισμένους συμπατριώτες του Μπαμπακάρ, που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία, ζητώντας τη σωρό του νεκρού για να τον τιμήσουν. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν μάλιστα σε προσαγωγές αρκετών συγκεντρωμένων μεταναστών και το ίδιο βράδυ επέκτειναν τη ρατσιστική σκούπα μέχρι την Ομόνοια, πραγματοποιώντας δεκάδες προσαγωγές, για να είναι σίγουροι πως το κλίμα φόβου θα εμπεδωθεί σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων…

Δημοτική Αστυνομία
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αστυνομία του κ. Καμίνη κάνει «ντου» μαζί με τους ράμπο της ΕΛ.ΑΣ. σε μετανάστες μικροπωλητές σε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, τρομοκρατώντας, καταστρέφοντας εμπορεύματα και κυνηγώντας ανηλεώς ανθρώπους. Από την Ερμού και το Μοναστηράκι ως το Θησείο, την ΑΣΟΕΕ και τη Νομική, πραγματοποιούνται καθημερινά εκατοντάδες επιθέσεις σε φτωχούς ανθρώπους, στο όνομα της «πάταξης του παρεμπόριου». Συχνά πυκνά συνδράμουν και οι Χρυσαυγίτες. Δεν λείπουν καταγγελίες ακόμα και για υπεξαιρέσεις της πραμάτειας από αστυνομικούς που κατάσχουν εμπορεύματα, χωρίς να τα καταγράφουν και να δίνουν το απαραίτητο έγγραφο κατάσχεσης στους μικροπωλητές.

Επειδή ούτε άδειες μικροπωλητών δίνονται πια σε μετανάστες, ούτε οι «πολυπολιτισμικές αγορές», που κάποτε είχε εξαγγείλει ο Καμίνης, έχουν χωροθετηθεί οπουδήποτε, το σκηνικό του τρόμου επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Την ίδια στιγμή, οι κεντρικές αποθήκες προϊόντων λαθρεμπορίου παραμένουν ανέπαφες και η μπίζνα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Την ώρα της κρίσης, χιλιάδες άνεργοι και χαμηλόμισθοι ψάχνουν να αγοράσουν τα πιο φτηνά προϊόντα και τα μικρομάγαζα κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Την ίδια ώρα η τρικομματική κυβέρνηση, παρέα με τον Καμίνη, τον Μπουτάρη και άλλους πρόθυμους δήμαρχους, στοχοποιούν τους φτωχούς μετανάστες, προστατεύοντας αυθαίρετους κολοσσούς, υπεύθυνους για τα λουκέτα, όπως το Mall στη Νερατζιώτισσα.

Χρέος του κινήματος αντίστασης και της Αριστεράς είναι ο κοινός αγώνας με τους μετανάστες μικροπωλητές, για να αρθεί το καθεστώς παρανομίας τους με τη χορήγηση αδειών μικροπωλητών και τη χωροθέτηση αγορών, όπου θα μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους. Είναι ο μόνος τρόπος να μην έχουμε άλλες ρατσιστικές δολοφονίες σαν του Μπαμπακάρ Ντιάε, με ηθικούς αυτουργούς τον Καμίνη και το Δένδια και φυσικούς αυτουργούς τους ράμπο της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία