Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Οι γραμμές αυτές γράφονται λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη του Χρυσαυγίτη Κασιδιάρη, μετά από τη διακοπή του πινακίου του Α’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις 4/3. Ο νεοναζί κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, σοβαρή σωματική βλάβη (μαχαίρωμα), παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, σε βάρος του μεταπτυχιακού φοιτητή Κώστα Διαλυνά, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007. Πολλοί άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί για να σπάσουν αυτή τη φορά την τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Ο λόγος; Τη Δευτέρα 4/3 η αστυνομία παρατάχτηκε απέναντι στους αντιφασίστες (Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και YRE) στην Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, ενώ στην αίθουσα του δικαστηρίου και έξω από αυτό άφηνε ανενόχλητους δεκάδες Χρυσαυγίτες να αλωνίζουν και να τρομοκρατούν. Το πινάκιο διακόπηκε από τη συγκεκριμένη δίκη και κάτω λόγω παρέλευσης του χρόνου. Ο Κασιδιάρης ισχυρίστηκε πως η κατηγορία είναι στημένη από «ψευδομάρτυρες του ΣΥΡΙΖΑ». Δηλαδή από αυτόπτες μάρτυρες που –ευτυχώς– συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του στην Πανεπιστημιούπολη. Βέβαια, οι «φιλαλήθεις» μάρτυρες υπεράσπισης του Κασιδιάρη είναι ακροδεξιοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στον Πειραιά που τάχα τον είδαν την ώρα του μαχαιρώματος στο Φάληρο. Ποιους θα πιστέψει άραγε το δικαστήριο;

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Στην Πάρο συγκεντρώθηκαν 500 αντιφασίστες για να εμποδίσουν τη Χρυσή Αυγή της περιοχής (10 νοματαίους) να κόψει την πίτα της. Ήταν η μαζικότερη διαδήλωση που έχει γίνει στην Πάρο εδώ και χρόνια. Οι Χρυσαυγίτες κλείστηκαν μέσα σε μια ταβέρνα, ενώ η αστυνομία αρκέστηκε στο γνωστό της ρόλο της περιφρούρησης των φασιστών.

***

Στις 24 Φλεβάρη στην Κασσάνδρα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη τελετή για τους 62 εκτελεσθέντες στη Βάλτα από τους γερμανούς φασίστες και ντόπιους συνεργάτες στις 23/2/1944. Έγινε προσκλητήριο νεκρών, ομιλία και κατάθεση στεφανιών από κόμματα και φορείς. Εμφανίστηκαν και εκπρόσωποι της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που ήθελαν και αυτοί να καταθέσουν στεφάνι, αλλά οι παρευρισκόμενοι δεν τους το επέτρεψαν, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να το καταθέσουν, όταν όλοι οι υπόλοιποι είχαν φύγει...

***

Σε απόπειρα παρεμπόδισης της λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου, που λειτουργεί στο Ναύπλιο, και τρομοκράτησης των οργανωτών του προχώρησαν στις 20 Φλεβάρη οι τοπικοί Χρυσαυγίτες. Βρήκαν όμως απέναντί τους δεκάδες πολίτες του Ναυπλίου, που συγκεντρώθηκαν αμέσως για να δηλώσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο Σύλλογο «Πύλη Πολιτισμού» και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ούτε στο Ναύπλιο, ούτε πουθενά!

***

Ο Θέμος Αναστασιάδης έγραψε στο «Πρώτο Θέμα»: «Σε κανέναν δεν πρέπει να επιτρέπεται να μαζεύει μικρά παιδιά και να τους κάνει πολιτικό… κατηχητικό. Είτε πρόκειται για τη Χρυσή Αυγή, είτε για φεστιβάλ Νεολαίας μεγάλων προοδευτικών κομμάτων, όπου συχνά βλέπουμε γονείς κομματόσκυλα να ’χουν τα παιδιά τους αγκαλιά με τα σφυροδρέπανα…». Και συνεχίζει: «Με τα σημερινά δεδομένα αυτό που έκαναν (σ.σ.: οι κομμουνιστές…) θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αγγίζει τα όρια του εγκλήματος πολέμου και ηθικά στιγμάτισε ιστορικά αυτή την παράταξη». Ο συγκεκριμένος κομιστής δεν είναι η πρώτη φορά που στα διαλείμματα των αισθητικά και ιδεολογικά υποκοσμιακών του δραστηριοτήτων συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω σαν χρυσαυγίτης… με πολιτικά.

***

Οι ομοφυλόφιλοι βουλευτές θα πρέπει να κάθονται στα τελευταία έδρανα του κοινοβουλίου ή ακόμα και έξω από αυτό, διότι αποτελούν μειοψηφία, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα. Πιο ομοφοβικός πεθαίνεις!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία