Ούτε βήμα πίσω

Φωτογραφία

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ετοιμάζει ολομέτωπη επίθεση με νέα μέτρα (κλεισίματα σχολείων-νοσοκομείων, νέοι φόροι, χιλιάδες απολύσεις) και ιδεολογικό πόλεμο

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Ο ΣΥΡΙΖΑ να επιμείνει ενωτικά, ταξικά, ανατρεπτικά

 

Με ακόμα πιο επιθετική πολιτική ενάντια στα λαϊκά στρώματα έκανε πρεμιέρα η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Παρά τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις της, επιθυμεί να αποτελειώσει ό,τι έχει αφήσει όρθιο η λαίλαπα των ακραίων προγραμμάτων λιτότητας: χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και διευκόλυνση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, μισθούς 350 ευρώ χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, νέο τσεκούρι στις συντάξεις μετά την κατάρρευση των ταμείων και τη λεηλασία του ΕΟΠΥΥ, κλεισίματα σχολείων και νοσοκομείων.

Και όλα αυτά εμποτισμένα με τον επαναπατρισμό στην ιδεολογία της μετεμφυλιακής Δεξιάς, που δεν διστάζει να προσκαλεί στην οικοδόμηση της «Νέας Ελλάδας» του Σαμαρά ακόμη και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Οι επιθέσεις του Βορίδη στις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και την Αριστερά και οι απόψεις του Πολύδωρα για συμπόρευση με τους φασίστες, είναι κάτι παραπάνω από καμπανάκι για το δικό μας στρατόπεδο.

Είναι αυτονόητο ότι η επιβίωση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας προϋποθέτει το άμεσο γκρέμισμα αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης και το ξήλωμα όλων των αντιδραστικών επιλογών της. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο συντονισμός των εργατικών-κοινωνικών αγώνων και όλων των κλάδων που βρίσκονται στο δρόμο και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι απαραίτητο να ενοποιηθούν στο πολιτικό αίτημα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης της φτώχειας και του αυταρχισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, εν μέσω πρωτοφανούς κοινωνικοπολιτικής πόλωσης, το 1ο Συνέδριο του  ΣΥΡΙΖΑ (10-14 Ιούλη) οφείλει να επιβεβαιώσει τον ταξικό-ριζοσπαστικό και ενωτικό χαρακτήρα του ιστορικού εγχειρήματος της Αριστεράς.

Οφείλει να επικαιροποιήσει την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπήσει αταλάντευτα τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας, να «σηκώσει το γάντι» απέναντι στην ακροδεξιά ρητορική και να ηγηθεί αποτελεσματικά του πολιτικού αγώνα για την πολυπόθητη ανατροπή, με στόχο την κυβέρνηση της Αριστεράς (σελ. 6,7,8,9).

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία