Αεροδρόμιο: Αναγκαία η ενιαία δράση των σωματείων

Φωτογραφία

Στο Αεροδρόμιο τις τελευταίες μέρες οι εργοδότες δίνουν ρέστα ασυδοσίας και αυταρχικότητας. Πριν 15 μέρες, ο Βασίλης Δήμου, εργαζόμενος στην Olympic Air, απολύθηκε γιατί έκανε το... τραγικό λάθος να πιει νερό σε ώρα εργασίας. Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν απολύσεις στην Olympic Catering.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Δημήτρης Μπόζας, αναπληρωτής γενικός γραμματέας ΣΕΕ-ΔΑΑ

Σε απάντηση, το σωματείο μας, Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΣΕΕ-ΔΑΑ), πραγματοποίησε κινητοποίηση την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη στο Αεροδρόμιο.

Η κινητοποίηση έγινε για όλους τους εργαζόμενους του Αεροδρομίου, που βιώνουμε καθημερινά με το χειρότερο τρόπο τις επιθέσεις των εργοδοτών μας. Πολλοί από εμάς δουλεύαμε ή και δουλεύουμε για πολλά χρόνια ως εποχιακοί, αν και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις εταιρίες που εργαζόμαστε. Χωρίς προγραμματισμένες θερινές άδειες, χωρίς προβλεπόμενα επιδόματα και με αμοιβές στα όρια της εκάστοτε Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στόχος μας ήταν η κινητοποίηση αυτή να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς δράσεων. Η αγωνιστική πείρα, που βίαια απέκτησε το εργατικό κίνημα των τελευταίων χρόνων, ένα δρόμο δείχνει. Αυτόν της ενωτικής δράσης σε όλους τους χώρους.

Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε και στο Ελ. Βενιζέλος, χτίζοντας, όλα τα σωματεία που δρούμε στο χώρο, ένα Συνδικαλιστικό Μέτωπο, με άμεσα αιτήματα την υπογραφή Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς περικοπές σε μισθούς και δικαιώματα, χωρίς απολύσεις και με καλά περιφρουρημένες όλες τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Αυτές τις μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για συλλογική σύμβαση εργασίας στην Olympic Catering, της οποίας είμαι εργαζόμενος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατί ένα επιχειρησιακό σωματείο να μένει μόνο ή να επιλέγει να μένει μόνο απέναντι στον εργοδότη;

Ο χώρος του αεροδρομίου θα πρέπει να λογίζεται ως τόπος κοινών συμφερόντων των εργαζομένων και τόπος κοινού αγώνα, είτε πρόκειται για handlers, catering ή πωλητές τύπου.

Το αεροδρόμιο χρειάζεται να το κάνουμε μια ακόμη ψηφίδα στο αγωνιστικό μωσαϊκό αντίστασης και ανατροπής που χτίζεται αυτό το διάστημα.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία