Πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ: Να βάλουμε τέλος στα μνημόνια και το φασισμό

Φωτογραφία

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πολιτική εξόρμηση το τριήμερο 10,11,12 Οκτωβρίου 2013, ενάντια σε φασίστες και μνημόνια.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Σε συνέχεια της πρόσφατης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, όπου εκτιμήθηκε η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι Νομαρχιακές Επιτροπές και τα κατά τόπους Συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών οργανώνουν πλήθος από εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης τις επόμενες μέρες, με αφορμή τη 12η Οκτώβρη που είναι η επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Ναζί.

Μεταξύ άλλων σχεδιάζονται πορείες και μοίρασμα υλικού στις γειτονιές, κεντρικές και τοπικές ανοιχτές συζητήσεις με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία να βρούμε τον κόσμο που προβληματίζεται με όλα όσα συμβαίνουν και να του εξηγήσουμε το σχέδιο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που είναι σε αντιδιαστολή με κάθε έννοια «εθνικής συστράτευσης» ή «συνταγματικού τόξου».

Στο κέντρο όλων των δράσεων που προγραμματίζονται είναι η σύνδεση του αντιφασιστικού με τον αντιμνημονιακό αγώνα. Για την αντιμετώπιση του φασισμού δεν αρκούν οι δικαστικές παρεμβάσεις και ο όψιμος «αντιφασισμός» των Δένδια-Σαμαρά. Βασική προϋπόθεση είναι η δημιουργία ενός μαζικού αντιφασιστικού κινήματος μέσα στην κοινωνία, κομμάτι του κινήματος ανατροπής της συγκυβέρνησης και των μνημονίων της εξαθλίωσης, που θα διαχέει την αντίσταση, την αλληλεγγύη, την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και την καταστολή, σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά και σχολείο.  

Για να τελειώνουμε μια και καλή με τους χρυσαυγίτες και τα παρακλάδια τους στον κρατικό μηχανισμό, το κίνημα και η Αριστερά πρέπει να ξηλώσουν το μνημονιακό καθεστώς της φτώχειας και της ανεργίας. Είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να ανατρέψουμε τις πολιτικές της λιτότητας και ταυτόχρονα να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των «από κάτω».

 Όπως λέει και το σύνθημα που ακούγεται στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις και συνδέει το κοινωνικό ζήτημα με τον αντιφασισμό: «Και τώρα και πάντα και όπως το ’40, τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα».

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία