Απεργία ΑΔΕΔΥ: Να γίνει αφετηρία αντεπίθεσης

Φωτογραφία

Δύο 48ωρες απεργίες αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ μέχρι τις 14 Μάρτη.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θοδωρής Πατσατζής

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί τις μέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τις καταργήσεις 23 φορέων, που κατέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Μάρτη, με προοπτική κλιμάκωσης την αμέσως επόμενη εβδομάδα, αφού στις 22 Μάρτη πρόκειται να απολυθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, γιατί τότε τελειώνει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους.

Είναι πολύ σημαντικό ότι το πλαίσιο της νέας απεργίας δεν αφορά αποκλειστικά τους δημόσιους υπαλλήλους. Τα μέτρα που προωθούν και εφαρμόζουν η κυβέρνηση και η τρόικα θα ισοπεδώσουν πλήρως το όποιο δικαίωμα είχε απομείνει στους εργαζόμενους. Άλλωστε το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ αφορά ως επί το πλείστον τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που αποκλείονται όλο και περισσότερο από το δημόσιο σύστημα υγείας. Οι απεργίες αυτές πρέπει να απλωθούν παντού.

Η κυβερνητική ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν αποφάσισε ακόμη τη συμμετοχή της στην απεργία, αλλά πρέπει να πιεστεί όσο το δυνατό περισσότερο σε αυτή την κατεύθυνση. Και για να πιεστεί πολύ, ο κρίσιμος παράγοντας είναι οι ηγεσίες των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ να καταλάβουν ότι έχει έρθει η σειρά τους. Ήδη προχωράει η ιδιωτικοποίηση του Δικτύου Μεταφοράς της ΔΕΗ και ακολουθούν τα λιμάνια. Πέρα από αυτό σε κάθε χώρο πρέπει να γίνουν συνελεύσεις με πρωτοβουλίες συνδικαλιστών και παρατάξεων της Αριστεράς, που πρωταγωνιστούν σε μια σειρά νέων συνδικάτων σε δύσκολους χώρους και να πάρουν αποφάσεις για απεργίες τις ίδιες μέρες. Μεγάλη είναι και η ευθύνη που θα έχουν σε αυτό τα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας.

Τέλος oι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να δουν αυτή την απεργία ως πανεργατική. Να αλώσουν κάθε χώρο του δημοσίου στις γειτονιές τους, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και ταυτόχρονα να μεταφέρουν το μήνυμα του αγώνα σε κάθε σπίτι. Να ενεργοποιήσουν τις επιτροπές αγώνα, τα δίκτυα αλληλεγγύης και τα συντονιστικά φορέων σε αυτή την κατεύθυνση.

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, τη δράση που χρειάζεται να αναπτυχθεί σε κάθε χώρο δουλειάς, το Κόκκινο Δίκτυο Υγειονομικών πραγματοποίησε σύσκεψη την Τρίτη 25 Φλεβάρη, για να οργανωθούν περιοδείες και να προγραμματιστούν συνελεύσεις σε κάθε νοσοκομείο.
Αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιεί την Τετάρτη 26 Φλεβάρη, το Κόκκινο Δίκτυο εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις επόμενες μέρες οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στους δήμους του Κόκκινου Δικτύου.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία