Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Το Σάββατο, 22 Φλεβάρη, γύρω στα 100 άτομα της τοπικής πρωτοβουλίας «Σβήστε τους» πορεύτηκαν στο Χαλάνδρι, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα, ως απάντηση στον περιφερόμενο θίασο των ναζί από τα Λιόσια, που ήρθε στην πόλη του Χαλανδρίου για να μοιράσει εμετικά κείμενα. Ούτε στο Χαλάνδρι, ούτε πουθενά!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

Στη δίκη των δολοφόνων του Σαχζάντ Λουκμάν, οι χρυσαυγίτες ισχυρίστηκαν ότι το θύμα τους επιτέθηκε πρώτο. Η έκβαση της συγκεκριμένης δίκης, με την απόδοση δικαιοσύνης –για πρώτη φορά– σε θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, μπορεί να στείλει το μήνυμα σε κάθε επίδοξο ρατσιστή μαχαιροβγάλτη πως δεν θα χαίρει ασυλίας από την πολιτεία. Επίσης μπορεί να συμβάλει στο χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, όταν θα διεξαχθεί η δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας.

***

Την Παρασκευή 21/2, αρκετές εκατοντάδες Ρομά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, απαιτώντας από την ελληνική πολιτεία ισότιμη μεταχείριση, νόμιμη εργασία, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και πρόσβαση στην υγεία. Τους θέλουμε δίπλα μας, σε όλους τους αγώνες μας! Καλή αρχή!

***

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για να αποδείξει κανείς το μεγαλείο της παραπληροφόρησης και της κατάντιας του ελληνικού Τύπου. Η είδηση ότι γυναίκα λιθοβολήθηκε στη Συρία κατέκλυσε τις αθηναϊκές μεγάλες εφημερίδες και διαδόθηκε από πολλές σελίδες στο Internet. Όμως, οι «φωτογραφίες» ήταν από την κινηματογραφική ταινία «The Stoning of Soraya», με βολικές σκηνές προς χρήση για τη «δημοσιογραφική» βιομηχανία παραπληροφόρησης. 

***

Η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη για το Φαρμακονήσι επιβεβαίωσε δυστυχώς τους χειρότερους φόβους μας ότι θα επιχειρηθεί το ξέπλυμα του Λιμενικού και της κυβέρνησης από κάθε ευθύνη, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του Ναυτοδικείου για μια υπόθεση που έχει καταγγελθεί ως επιχείρηση βίαιης επαναπροώθησης. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διαλευκανθεί η υπόθεση και να δικαιωθούν τα θύματα αυτής της δολοφονίας.

***

Στην Ισπανία, στις 6 Φεβρουαρίου, για να εμποδίσουν περίπου 200 μετανάστες να μπουν στη χώρα, άνδρες της αστυνομίας άνοιξαν πυρ εναντίον τους με πλαστικές σφαίρες. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι πνίγηκαν, ενώ δεκάδες αγνοούνται. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η πολιτική της Ευρώπης-Φρούριο είναι κοινή σε όλες τις χώρες του νότου και πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας να ανατραπεί.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία