Σάββατο, 22 Μάρτη: Ενωμένοι απαντάμε στο ρατσισμό και το φασισμό

Φωτογραφία

Λιγότερο από ένας μήνας έχει απομείνει για την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού (Παρασκευή, 21 Μάρτη) και τις αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν το Σάββατο, 22 Μάρτη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θανάσης Κούρκουλας

Η απόφαση αντιρατσιστικών οργανώσεων και κινήσεων, όπως η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, καθώς και πολλών μεταναστευτικών και προσφυγικών οργανώσεων να καλέσουμε όλοι μαζί στην κινητοποίηση της 22ας Μάρτη στην Αθήνα, που είχε καλέσει η ΚΕΕΡΦΑ από τον περασμένο Οκτώβριο, δίνει πραγματικά ενωτικό χαρακτήρα και δυναμική στην κινητοποίηση.

Είναι η πρώτη φορά, από τότε που γίνονται κινητοποιήσεις της Παγκόσμιας Μέρας Κατά του Ρατσισμού στην Ελλάδα, που θα  συμμετέχουν ενωμένα σχεδόν όλα τα τμήματα του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, εγκαταλείποντας την πολυδιάσπαση.

Στις κινητοποιήσεις της 22ας Μάρτη έχουν αποφασίσει επίσης να καλέσουν ο ΣΥΡΙΖΑ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και η Ανοιχτή Πόλη, που θα κινητοποιηθούν με πανό και μπλοκ των τοπικών τους οργανώσεων και επιτροπών.

Παρά το γεγονός πως –μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές– η ΚΕΕΡΦΑ δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση συνδιοργάνωσης που της έχει γίνει εδώ και περίπου 10 μέρες από τη μεριά των αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών οργανώσεων και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και να έχει, στην Αθήνα θα πάμε στην Ομόνοια στις 2μμ για κοινή πορεία, ώστε η συμμετοχή του κόσμου να είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα προέκυπτε χωρίς αυτή την ενωτική δυναμική.

Τα υπόλοιπα (αν θα υπάρχει μία ενιαία συγκέντρωση με ομιλητές από όλες τις δυνάμεις ή προσυγκέντρωση δική μας, κοινή αφίσα με όλες τις υπογραφές των συμμετεχόντων, κοινή συνέντευξη Τύπου κλπ) εξαρτώνται από την ενωτική ή ανθενωτική πρόθεση της  ΚΕΕΡΦΑ. Από τη μεριά της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» θεωρούμε την –έστω και μονομερή– αυτή ενωτική στάση μας ως στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι στη ρατσιστική λύσσα του Δένδια στην Αμυγδαλέζα, του Βαρβιτσιώτη στο Φαρμακονήσι και του Κασιδιάρη στο Κερατσίνι.

Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσουν τα υλικά (αφίσες και προκηρύξεις) της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και του Αντιφασιστικού Συντονισμού, που θα πρέπει να φτάσουν σε κάθε γειτονιά και δήμο της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ώστε να πολλαπλασιάσουμε το θετικό αποτέλεσμα. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος, στις εκδηλώσεις της ΚΑΡ που γίνονται ως τις 21 Μάρτη, στις συγκεντρώσεις και τις συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των δημοτικών του κινήσεων και βέβαια στις εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία στις 21 Μάρτη, παντού να φτάσει το μήνυμα της ενωτικής κινητοποίησης της 22ας Μάρτη.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία