Να αθωωθεί ο Θανάσης Κούρκουλας

Όχι στην ποινικοποίηση της αντιφασιστικής δράσης

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Στις 12 Νοέμβρη 2014 δικάζεται εξ αναβολής, στο Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από προκλητική ανυπόστατη μήνυση από υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής. Ο μηνυτής τον κατηγορεί πως «καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων» που του επιτέθηκε, το βράδυ της Κυριακής 25 Μαΐου 2009. 
Πρόκειται για συκοφαντική δίωξη που εντάσσεται στην απόπειρα στοχοποίησης και εκφοβισμού ανθρώπων και συλλογικοτήτων που –την ίδια περίοδο που οι νεοναζί απολάμβαναν την πιο προκλητική κάλυψη από την αστυνομία και προβολή από τα ΜΜΕ– αγωνίζονταν με ανοιχτό και μαζικό τρόπο στο φως της ημέρας για να μη μετατραπεί σε άβατο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και το κέντρο της Αθήνας.
Η δίκη αυτή αποτελεί τμήμα της βιομηχανίας διώξεων που έστησε η Χρυσή Αυγή και οι ομοϊδεάτες της, όπως και η περίφημη πολυ-μήνυση κατά μιας τεράστιας λίστας οργανώσεων που οδήγησε τελικά στην πανηγυρική αθώωση των Σάββα Μιχαήλ και Παναγιώτη Μουτζούρη πέρσι, ή η μήνυση κατά των δημοσιογράφων της «Εργατικής Αλληλεγγύης», που επίσης αθωώθηκαν πριν από μήνες. 
Στην περίπτωση του Θ. Κούρκουλα η κατασκευασμένη δίωξη προχωρά ένα βήμα παρακάτω, καθώς δεν περιορίζεται σε υποτιθέμενα εγκλήματα γνώμης κατά των νεοναζί, αλλά επιχειρεί να «αποδείξει» την άμεση συμμετοχή στελεχών του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς σε βιαιοπραγίες με θύματα ακροδεξιούς. Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και ο ΣΥΡΙΖΑ Αθήνας καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 12 Νοέμβρη, στις 11 πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για την αθώωση του Θ. Κούρκουλα.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία