Μεροληπτικά...

ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ 10 ΔΙΣ.:
Σύμφωνα με το Ρόιτερ, σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους τραπεζίτες και εφοπλιστές «εξαφανίζουν» τα θαλασσοδάνεια ύψους 10 δισ. δολαρίων που έχουν δώσει οι πρώτοι στους δεύτερους, δηλ. δάνεια εντελώς επισφαλή, τα οποία πιθανώς θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι εμείς στην επόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τους τρόπους «εξαφάνισης» θα τους ζήλευε ακόμα και η ιταλική μαφία. «Δεν το χωράει ανθρώπινος νους ότι οι ίδιοι κλάδοι της οικονομίας που επί σειρά ετών «τακτοποιούσαν» εν κρυπτώ και παραβύστω τις υποθέσεις τους χωρίς να πληρώνουν δεκάρα τσακιστή, θα συνεχίσουν να το κάνουν και με κυβέρνηση της Αριστεράς!», σχολιάζει ένα φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ site -κι έχει απόλυτο δίκιο.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥN
Ποσό 500 εκατ. ευρώ (προκαταβολή 45 εκατ. ευρώ) προκειμένου να ανακατασκευαστούν και να εκσυγχρονιστούν πέντε παλαιότερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας («P-3 Orion»), με εργολάβο την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin (σε συνεργασία με την ΕΑΒ), ενέκρινε τις προηγούμενες μέρες το ΚΥΣΕΑ, υλοποιώντας απόφαση του 2012. Η εισήγηση του Π. Καμμένου, μάλιστα, είχε την έγκριση του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου «Άμυνας». Πρόκειται για αεροπλάνα που θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες εναέριας επιτήρησης του ΝΑΤΟ (κινήσεις υποβρυχίων, μεταναστευτικές ροές κ.λπ.) στο Αιγαίο και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο. Διαδικασία που μέχρι τώρα υλοποιούσαν κυρίως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Παράλληλα, το διάστημα 20-30/4 πρόκειται να διεξαχθεί η διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2015», η οποία θα συνδυαστεί με την άσκηση «Αστραπή». Για πρώτη φορά, στην άσκηση θα συμμετάσχουν δυνάμεις από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Το παιχνίδι των ανταγωνισμών στο Αιγαίο αναπόφευκτα σημαίνει εξοπλισμούς –σε  περίοδο μάλιστα που τα ταμεία του κράτους έχουν «στεγνώσει» –, συμμετοχή στα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και στοχοποίηση των μεταναστών. Και για να μη μείνουν «παραπονεμένες» και οι BRICS, Κ. Ήσυχος και Π. Καμμένος βρέθηκαν πρόσφατα για «ψώνια» οπλικών συστημάτων σε Βραζιλία και Ρωσία αντίστοιχα. Αυτή η επικίνδυνη «συνέχεια του κράτους» θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα; 

ΣΚΟΥΡΙΕΣ
Η προκλητική στάση της ΕΛ.ΑΣ. στις Σκουριές δεν έχει τέλος. Την Κυριακή 5 Απρίλη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού αντιμετωπίστηκε ξανά με χημικά και ξυλοδαρμούς, και μάλιστα σε αγαστή συνεργασία με τους υπαλλήλους της Eldorado. Οι τελευταίοι, όχι μόνο δεν εμποδίστηκαν στο να προσεγγίσουν το σημείο της προαναγγελθείσας συγκέντρωσης, αλλά αφέθηκαν και ανενόχλητοι να επιτεθούν με πέτρες και καδρόνια στον συγκεντρωμένο κόσμο. Ακολούθησε επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις, που επιμένουν να προσφέρουν μισθοφορικές υπηρεσίες σε μια ιδιωτική επιχείρηση. Στην κρίσιμη στιγμή για την έκβαση του αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) διοργανώνει συγκέντρωση και στην Αθήνα, την Πέμπτη 16 Απρίλη, στις 18.00, στα Προπύλαια, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει την πολιτική πρωτοβουλία ακύρωσης της καταστροφικής επένδυσης. 

ΜΜΕ
Η κυβέρνηση ζητάει από τα κανάλια να πληρώσουν 40 εκατομμύρια ευρώ του φόρου συχνοτήτων, τα οποία και δεν έχουν καταβάλει όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, για τις χρήσεις 2010 έως 2013. Οι καναλάρχες αρνούνται να πληρώσουν με μια σειρά προσχήματα και νομικές ακροβασίες (πάγια τακτική μείωσης της σχετικής φορολογίας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συμψηφισμός με τηλεοπτικό χρόνο προς τα κόμματα, μετάβαση στην ψηφιακή εποχή –με το σκάνδαλο της DIGEA). Υπάρχει ένας ακόμα φόρος –20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων– ο οποίος ισχύει από το 2010 αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί ποτέ. Οι όμιλοι ΔΟΛ, Πήγασος, Τηλέτυπος και Καθημερινή, που έχουν φτάσει να χρωστούν πλέον πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες, εισέπραξαν τα περισσότερα νέα δάνεια κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων και ενώ στο μεσοδιάστημα προχωρούσαν σε μαζικές απολύσεις και παρουσίαζαν τεράστιες ζημιές και απώλειες εσόδων. Η αποφασιστική σύγκρουση με τους βαρόνους της ενημέρωσης, που διαπλέκονται με το τραπεζικό κεφάλαιο, προπαγανδίζουν νύχτα-μέρα την ανάγκη συνέχισης της άγριας λιτότητας και τρομοκρατούν την κοινωνία με τα «αγαπημένα» τους θέματα (κουκουλοφόροι, «λαθρο»μετανάστες), είναι λαϊκή απαίτηση και επείγει. 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία