Κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή

Φωτογραφία

Σ το κατάμεστο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής έγινε στις 21 Απρίλη η εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που διοργάνωσαν η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας, το Τμήμα Δικαιωμάτων και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

 Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Αντώνης Νταβανέλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι αποτελεί λανθασμένη αντιμετώπιση η συζήτηση στη Βουλή με αυτούς που τη μέρα φοράνε γραβάτα και τη νύχτα άρβυλα, ότι δεν μπορεί να αναγνωρίζουμε δημοκρατικά δικαιώματα στους νεοναζί που θέλουν να εξαφανίσουν αυτά τα δικαιώματα από όλους και ότι μόνη αντιμετώπιση είναι η συντριβή τους.
Ο Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος, είπε ότι η ναζιστική ιδεολογία για τη Χρυσή Αυγή αποτελεί κίνητρο της εγκληματικής της δράσης, αφού στόχοι τους αποτελούν οι πολιτικοί αντίπαλοι, οι μετανάστες, οι ΛΟΑΤ –όσοι δηλαδή σύμφωνα με την ιδεολογία τους είναι «υπάνθρωποι». Το τεκμήριο αθωότητας μπορεί να ισχύει ως είθισται για τον κάθε κατηγορούμενο χωριστά, αλλά για τη Χρυσή Αυγή ως οργάνωση δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο αθωότητας.
Ο Δημοσθένης Παπαδάτος, από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα και ότι το οφείλουμε στα θύματα να συμβάλουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση. Κοινός τόπος όλων των ομιλητών ήταν να τονιστεί η ανάγκη να παραμείνει ψηλά το θέμα της Χρυσής Αυγής στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της δίκης, ως την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία