Σύγκρουση ΤΩΡΑ με τους δανειστές

Φωτογραφία

Ο επίμονα αδίστακτος τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται οι δανειστές και οι ντόπιοι σύμμαχοί τους απέναντι στην κυβέρνηση που εξελέγη μόλις πριν από λίγους μήνες, επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι διαρκείς εκβιασμοί τους, που συντονίζονται με τα ελληνικά ΜΜΕ και τις εγχώριες μνημονιακές δυνάμεις, στοχεύουν σε αυτό που λένε όλοι τους απροσχημάτιστα, δηλ. στην εδώ και τώρα υποχώρηση της Αριστεράς σε όλα τα μέτωπα, μεσοπρόθεσμα στην υπογραφή τρίτου μνημονίου και τελικά στην κατάρρευση της κυβέρνησης, ώστε να καταστραφεί κάθε υπόδειγμα αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας.
Όμως, παρά τα λάθη και τις υποχωρήσεις, η κυβέρνηση διαθέτει ακόμη ένα μεγάλο οπλοστάσιο λαϊκής υποστήριξης, το οποίο μάλιστα μπορεί να μεγαλώσει αν πολλαπλασιαστούν τα μικρά βήματα που έγιναν με τις καθαρίστριες και την ΕΡΤ, αν δηλαδή υλοποιηθεί το πρόγραμμα της ΔΕΘ. Διαθέτει επιπλέον ένα κόμμα που, αν χρησιμοποιηθεί, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο μάχης. Έχει δε ακόμη επίμονα καρφωμένα επάνω της τα βλέμματα εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλον τον κόσμο. 
Τι χρειάζεται είναι γνωστό: Στάση πληρωμών προς τους τοκογλύφους, μέτρα περιορισμού της «ελευθερίας» δραπέτευσης των κεφαλαίων, υλοποίηση των συνεδριακών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις τράπεζες, φορολόγηση του κεφαλαίου και των πλουσίων για χρηματοδότηση μέτρων αντιλιτότητας, υποστήριξη αυτής της πολιτικής με κάθε αναγκαίο μέσον, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρουσης με την ΕΕ και το ευρώ. Τώρα. Πριν εξανεμιστούν τα πλεονεκτήματα της Αριστεράς!

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία