Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Κυκλοφορεί το ημερολόγιο 2016 του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό». Με φωτογραφίες από όλο το 2015, από δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από την Ελλάδα και διεθνείς, από τα κινήματα, από το σχολείο μας. Η τιμή του φέτος είναι μειωμένη (4 ευρώ) λόγω Μνημονίου 3 –βοήθειά μας. Για οποιαδήποτε πληροφορία-παραγγελία επικοινωνήστε μαζί μας στο kyriakatiko@yahoo.gr ή στο 6974486368 (Έλενα).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Σύμφωνο Συμβίωσης και άλλες διατάξεις». Με το σχέδιο νόμου προβλέπεται η δυνατότητα σύναψης του συμφώνου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, καθώς στο άρθρο 1 του σ/ν ορίζεται ότι το σύμφωνο συμβίωσης μπορεί να καταρτιστεί με τη συμφωνία δύο ενηλίκων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους. Αυτό να είναι μόνο η αρχή! Επόμενα βήματα: γάμος και τεκνοθεσία!

***
Σε έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες προχώρησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), ενισχύοντας το σύστημα υγείας των περιοχών που δέχονται την πίεση του κύματος των προσφύγων. Οι νοσοκομειακοί γιατροί εξέφρασαν τη σαφή τοποθέτησή τους για την άρση του φράχτη του Έβρου και κάλεσαν το υπουργείο Υγείας, τις υγειονομικές περιφέρειες και τις διοικήσεις των νοσοκομείων να χορηγούν ειδική άδεια σε όσους γιατρούς του ΕΣΥ συμμετέχουν εθελοντικά σε ομάδες περίθαλψης προσφύγων ανά την επικράτεια.

***
«Λιάζονταν» έγραψε ο κύριος Λοβέρδος αφήνοντας εμάς να κάνουμε τους συνειρμούς. Και όντως τους κάνουμε. Θέλει να μας πει κάτι με τα λεγόμενά του και ψάχνει να βρει τον τρόπο; Ή μήπως θέλει να κρυφτεί αλλά δεν μπορεί; «Πάνω σε μεγάλα προβλήματα, όπως το μεταναστευτικό, το παραεμπόριο και η έλλειψη ασφάλειας και αστυνόμευσης, κάνει ακτιβισμό (σ.σ. η Χρυσή Αυγή) και παράγει εμπιστοσύνη και απολαμβάνει ποσοστά» είχε πει το Φεβρουάριο του 2013 ο Ανδρέας Λοβέρδος. Εντάξει, καταλάβαμε. Το ΠΑΣΟΚ άραγε δεν καταλαβαίνει;

***
Πάνω από ένα εκατομμύριο Αφγανοί και Αφγανές διαδήλωσαν στην Καμπούλ ενάντια στο πόλεμο, τους τζιχαντιστές, το ISIS, τους Ταλιμπάν. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι... ο αποκεφαλισμός με συρματόσχοινο μιας εννιάχρονης, της Σουκίρα, δύο γυναικών και τεσσάρων ανδρών. Αυτό έγινε λίγες μέρες πριν από την επίθεση στο Παρίσι. Σαν να ήθελαν να μας πουν το αυτονόητο, ότι δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι το ίδιο...

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία