Νέα από τις σχολές

Φιλοσοφική:
Την προηγούμενη εβδομάδα συγκροτήθηκε πρωτοβουλία πολιτικού και κινηματικού συντονισμού στη Φιλοσοφική. Ύστερα από αρκετές συνελεύσεις που δεν βγήκαν, αγωνιστικές δυνάμεις του συλλόγου όπως η ΑΡΕΝ και τα ΕΑΑΚ καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές/τριες αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια πρωτοβουλία μέσω από τη δράση της οποίας να αναζωογονηθεί η φοιτητική συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες. Το πρώτο κάλεσμα έγινε ήδη και ήταν για την πανεργατική απεργία.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Επιμέλεια: Χρήστος Σταυρακάκης

Νομική
Παρά την απογοήτευση, τη γενική αποστασιοποίηση από τις πολιτικές διαδικασίες και το κλίμα αμηχανίας που επικρατεί σε μεγάλη μερίδα του φοιτητικού κόσμου, ο ΦΣ Νομικής για άλλη μια φορά απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μία από τις δυναμικές εξαιρέσεις. Στη ΓΣ της Τρίτης 10/11, οι δυνάμεις του ενιαίου αγωνιστικού πλαισίου (ΑΡΕΝ, ΡΑΠαΝ-ΣΑΦΝ (εαακ), ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ ΕΑΑΚ, ΑΡΔΙΝ) κατάφεραν να επικρατήσουν στη συνέλευση και να πάρουν απόφαση, σε μία κρίσιμη περίοδο καθώς ακολουθούσε η γενική απεργία της Πέμπτης 12/11 αλλά και το τριήμερο του Πολυτεχνείου. Στο πλαίσιο δράσεων μπήκαν επίσης κινητοποιήσεις στην πρυτανεία, τόσο ενάντια στα δίδακτρα όσο και στις απολύσεις με τις οποίες απειλούνται ξανά οι καθαρίστριες του ΕΚΠΑ. Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του ΜΑΣ επέλεξαν το δρόμο του σεχταρισμού και της μη σύμπλευσης με τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις, σε μια συγκυρία που παρότι φαίνεται ήρεμη, γεννάει αγώνες.

Εκδήλωση
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κοινή εκδήλωση της ΑΡΕΝ με το ΑΡΔΙΝ και αγωνιστές/ριες των ΕΑΑΚ τη Δευτέρα 9/11 με τίτλο «Η αναγκαιότητα για την ανασύνθεση και τη συμπόρευση της φοιτητικής Αριστεράς για ένα μαχητικό κίνημα νεολαίας». Υπήρξε μεγάλη προσέλευση κόσμου που ξεπερνούσε τα 120 άτομα, ενώ έγιναν αρκετές τοποθετήσεις με προσανατολισμό την κοινή δράση και τη δημιουργία ενιαίου ριζοσπαστικού φορέα στα πανεπιστήμια.

Πάτρα
Με απόφαση 11 Γενικών Συνελεύσεων και 2 ΔΣ από τους συνολικά 21 Συλλόγους, ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε με τριήμερη κατάληψη στο Παράρτημα, στο κέντρο της Πάτρας. Η κατάληψη του Παραρτήματος ξεκίνησε την Κυριακή 15/11 και ολοκληρώθηκε με πορεία την Τρίτη 17/11. Στην κατάληψη είχε παρουσία το μεγαλύτερο κομμάτι της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία