Μεροληπτικά...

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ:
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας κλιμακώνει τον κύκλο των κινητοποιήσεων, που εξελίσσονται εδώ και ένα μήνα σε όλο τον νομό με επαρχιακά συλλαλητήρια. Έτσι, την Πέμπτη 3/12, οπότε ξεκινάει η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο Πλατυκάμπου-Αγιάς, «ώστε να δώσουμε μαζική, μαχητική και ενωτική απάντηση, διεκδικώντας τα αιτήματα επιβίωσης, όπως αυτά αποφασίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Επίσης, την ερχόμενη Κυριακή 6/12 στις 12 μμ, στον Παλαμά Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων, όπου θα αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση και ο πανελλαδικός συντονισμός των κινητοποιήσεων. Ο προϋπολογισμός προβλέπει νέα αφαίμαξη για το αγροτικό εισόδημα: την αύξηση του συντελεστή φόρου για τα εισοδήματα του 2015 (32 εκατομμύρια ευρώ), την προκαταβολή φόρου (79 εκατομμύρια ευρώ), την αύξηση κατά 12% των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ και την κατάργηση της επιστροφής φόρου από το πετρέλαιο.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Μέσα από μια ακόμα εφαρμογή των μνημονιακών προβλέψεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια», που καταργούν την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας από τις ορέξεις των τραπεζών. Το μεγαλύτερο μέρος των δανειοληπτών μένει ακάλυπτο, ενώ –σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση– ένα 25% θα σώσει το σπίτι του, αφού όμως συμφωνήσει με την τράπεζα μια σειρά από όρους, που θα αποδεικνύουν την «αδυναμία» του, ή –ως έσχατη λύση– θα εμπλακεί σε μια δικαστική περιπέτεια μαζί της. Η απειλή μαζικών εξώσεων και η αρπαγή της μικροϊδιοκτησίας από το τραπεζικό κεφάλαιο έχει σημάνει κινηματικό συναγερμό. Ήδη κεντρικές κινήσεις και τοπικές συλλογικότητες, που ασχολούνται με το ζήτημα, έχουν προχωρήσει σε έκδοση ενημερωτικού υλικού, συσκέψεις συντονισμού και σε κινητοποιήσεις έξω από τράπεζες και ειρηνοδικεία. Από τις αρχές του χρόνου η υπόθεση της αποτροπής των πλειστηριασμών θα αποτελεί βασικό πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και την πολιτική της αναδιανομής πλούτου υπέρ των ισχυρών. Με δυναμικές και συντονισμένες δράσεις ενημέρωσης και αντίστασης, με ενωτικές πρωτοβουλίες, επείγει η οργάνωση της υπεράσπισης των λαϊκών κατοικιών σε κάθε γειτονιά. Ένα πλατύ κίνημα απόκρουσης του νεοφιλελεύθερου κυνισμού χρειάζεται να γίνει υπόθεση του μαζικού κινήματος και όλων των δυνάμεων της Αριστεράς. 

«ΚΟΜΜΑ-ΜΑΞΙΛΑΡΙ»
Όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο Β. Λεβέντης διατυμπανίζει την «ανάγκη συναίνεσης και του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης τεχνοκρατών», λειτουργώντας ως «λαγός» του καθεστώτος. Τελευταία μάλιστα, επιμένει ιδιαίτερα και στο σενάριο του μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Οι εμφανίσεις του προέδρου της Ένωσης Κέντρου στα ΜΜΕ έχουν αυξηθεί δραματικά, εφόσον οι απόψεις του συμπίπτουν απόλυτα με τις επιθυμίες πολλών συστημικών κέντρων, εντός και εκτός χώρας. Συγχρόνως, κατηγόρησε ως «προδότες» 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δυσκολεύονται, λέει, να ψηφίσουν το νέο Ασφαλιστικό (άρα οι 9 της ΕΚ είναι απαραίτητοι για το μαγικό «151»). Οι ενδείξεις ότι το μόρφωμα του Λεβέντη θα είναι η πρώτη διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ενισχύονται καθημερινά. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Λεβέντη, ο Α. Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι από τα 9 σημεία που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τα «4-5 μπορεί να γίνουν αποδεκτά», ενώ επισήμανε πως ο κ. Λεβέντης κάνει λάθος όταν μιλάει για 11 διαρροές βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε ό,τι αφορά την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων. Και για να δικαιώσει όσους μιλούν για «κόμμα-μαξιλάρι» της κυβέρνησης στις δύσκολες ψηφοφορίες που έρχονται, σημειώνουμε ότι η ΕΚ ήταν το μοναδικό κόμμα της αντιπολίτευσης που ψήφισε το σχέδιο προϋπολογισμού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Τον προϋπολογισμό του 2016 που αυξάνει τη φοροεπιδρομή κατά 2,2 δισ. και μειώνει κατά 1,1 δισ. τις δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση. Μόνο για να κάνει «χαβαλέ» δεν βρέθηκε ο πρόεδρος στα έδρανα, όπως νόμιζαν εκείνοι που τον ψήφιζαν. Περισσότερο σε ιδανικό σύμμαχο της «διαπλοκής», με την οποία σκιαμαχούσε στις αλήστου μνήμης μεταμεσονύχτιες εκπομπές του, αποδεικνύεται.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία