Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Το Σάββατο 12 Δεκέμβρη, στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων ( Ερμού 134-136), το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών κάνει πάρτι. Ελάτε να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και κυρίως να διασκεδάσουμε παρέα! Συνεχίζουμε κι επεκτείνουμε την αλληλεγγύη. Στην προσπάθειά μας για ίσα δικαιώματα η υποστήριξη και η ενίσχυσή σας είναι πολύτιμες. Είσοδος ενίσχυσης 3 ευρώ, με κρασί ή μπίρα. Σας περιμένουμε!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκλήθηκε πανδαιμόνιο, όταν –όπως καταγγέλθηκε– μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δέχθηκε απειλές από τον κατηγορούμενο Ι. Καζατζόγλου. Ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί, όταν η μάρτυρας υποστήριξε ότι αναγνωρίζει τον σωματότυπό του στο άτομο που καθόταν στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γ. Ρουπακιάς. Η μάρτυρας βγήκε από την δικαστική αίθουσα τρέμοντας και κλαίγοντας, ενώ ο κατηγορούμενος, ο οποίος σηκώθηκε από το εδώλιο με απειλητικές προς τη μάρτυρα διαθέσεις, φώναξε: «Αφήστε με να της δείξω εγώ». Δεν παύουν ούτε στιγμή οι νεοναζί να μας δείχνουν ποιοί είναι…

***

Ο Kιουσάι στα 28 χρόνια της ζωής του μετράει περισσότερα από 300 κατάγματα λόγω της «ατελούς οστεογένεσης» από την οποία πάσχει. Η βάρκα των προσφύγων, πάνω στην οποία επέβαινε, πέρασε το Αιγαίο τον περασμένο μήνα. Ο Μάριος και η Κατερίνα ανέλαβαν να τον βοηθήσουν να βρει στέγη, αναπηρικό αμαξίδιο και να πάει νόμιμα στην Ολλανδία, όπου θέλει να βρει δουλειά και να σπουδάσει. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο!

***

Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν το Σάββατο σε Λονδίνο και Μαδρίτη για να δείξουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής των χωρών τους στη Συρία. Στο Λονδίνο, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Downing Street, ώστε να παροτρύνουν τους βουλευτές να καταψηφίσουν τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ενώ στην Ισπανία ο επικεφαλής της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι δεν θα λάβει καμία βεβιασμένη απόφαση. Το αντιπολεμικό κίνημα κάνει πάλι την εμφάνισή του στο προσκήνιο…

***

Με 39 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 3 αποχές το σύμφωνο συμβίωσης αποτελεί πλέον πραγματικότητα για την Κύπρο. Το νομοσχέδιο (πολιτική συμβίωση), που γνώρισε κάμποσες αναβολές τον τελευταίο καιρό, ψηφίστηκε τελικά από το κοινοβούλιο της χώρας, αναγνωρίζοντας στα ομόφυλα ζευγάρια τη δυνατότητα να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης! Άντε και στα δικά μας!

***

Συμπλοκές αντιφασιστών με φασίστες έγιναν στην Αυστραλία. Οι φασίστες είχαν οργανώσει πορεία με σύνθημα Reclaim Australia (Επαναδιεκδικώντας την Αυστραλία). Κύριο σύνθημα των αντιφασιστών αγωνιστών, με φόντο τη σημαία των ιθαγενών Αβορίγινων, ήταν: «Δεν είναι δικιά σου για να την επαναδιεκδικήσεις».

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία