Νέα από τις σχολές

Πάτρα:
Η πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων της Πάτρας συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση που καλούσε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 7/4, έχοντας μάλιστα και το πιο μαζικό μπλοκ στη διαδήλωση.
Ακόμα, πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι της Πάτρας πήραν απόφαση για συμμετοχή και στήριξη στην πορεία κατά της ανεργίας που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων και πραγματοποιήθηκε από την Δευτέρα 4 έως και την Κυριακή 10 Απρίλη.
Με αποφάσεις αρκετών συλλόγων –αναμένονται και άλλες– οι αγωνιστικές δυνάμεις της φοιτητικής Αριστεράς στην Πάτρα καλούν σε διαδήλωση-πορεία την Πέμπτη 14/4 ενάντια στον εθνικό διάλογο και στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Χρήστος Σταυρακάκης

ΦΛΣ Αθήνας

Στο πλαίσιο της κινηματικής ύφεσης που χαρακτηρίζει τον φοιτητικό συνδικαλισμό τους τελευταίους μήνες, ο σύλλογος της Φιλοσοφικής δεν κατόρθωσε για ακόμη μία φορά να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό φοιτητών/τριών για την πραγματοποίηση συνέλευσης. Φυσική απόρροια ήταν η αδυναμία για λήψη αγωνιστικής απόφασης σχετικά με το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο Ασφαλιστικό στις 7 του μήνα.
Σε πιο αισιόδοξο και παραγωγικό κλίμα προχωρούν οι διεργασίες για τη μετωπική συμπόρευση της φοιτητικής Αριστεράς στη σχολή. Ύστερα από την επιτυχημένη διεξαγωγή της κοινής εκδήλωσης-συζήτησης για το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού από τα σχήματα της ΑΡΕΝ και της ΕΑΑΚ Φιλοσοφικής, φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω κοινές διαδικασίες και ουσιαστικό πολιτικό διάλογο με ορίζοντα την ενδεχόμενη κοινή εκλογική συμπόρευση.

Νομική
Για ένατη χρονιά η ΑΡΕΝ Nομικής στο πλαίσιο του ανοίγματος της πολιτικής-πολιτιστικής συζήτησης εντός της σχολής ετοιμάζεται να τυπώσει το περιοδικό «leftcore». Το φετινό τεύχος θα εστιάζει στα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου (Προσφυγικό, Ασφαλιστικό, φοιτητικά) αλλά και σε ζητήματα που σχετίζονται με την έμφυλη καταπίεση, το γκρέμισμα των πατριωτικών αυταπατών και τις αντιπαραθετικές πολιτιστικές προτάσεις κόντρα στην κυρίαρχη αφήγηση. Το στοίχημα είναι, για μια ακόμη χρονιά, το «leftcore» να προβληματίσει αλλά και να κινητοποιήσει τον κόσμο της Nομικής με αγωνιστικά αντανακλαστικά στην κατεύθυνση της αντίστασης στις πολιτικές λιτότητας. 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία