Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Με βάση τα πρόσφατα ρατσιστικά κρούσματα στη Λέσβο και τη Χίο και σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων απέναντι στα προσφυγόπουλα αλλά και με βάση την άνοδο της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό καλεί στην Πτολεμαΐδα σε συζήτηση με θέμα: «Πρόβλημα είναι οι πρόσφυγες ή οι τραπεζίτες;». Τη συζήτηση θα ανοίξουν οι μάχιμοι αντιμνημονιακοί αγωνιστές και πρώην βουλευτές Γιάννα Γαϊτάνη και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Θα ακολουθήσει προβολή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου «This Is Not a Coup».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Οι γειτονιές της Ανατολικής Αττικής και του Παγκρατίου διαδήλωσαν τη θέση τους απέναντι στους φασίστες. Περίπου 1000 άνθρωποι, με αφορμή το άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι –μαζεύτηκαν μόνο 50 φασίστες– έκαναν σαφές ότι οι φασίστες δεν χωράνε πουθενά! 

***
Μεγάλη αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε και στο Ρέθυμνο, με τη συμμετοχή 2500 αντιφασιστών ως απάντηση στη συντονισμένη επίθεση που δέχτηκε μια ομάδα αντιφασιστών από ναζί και αστυνομία την ώρα που γινόταν συζήτηση στο δημαρχείο για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

***
Στη Χίο οργανώθηκε αντιρατσιστική συγκέντρωση και συναυλία με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ. Με κορωνίδα των τοποθετήσεων αυτήν του γιατρού Γιάννη Μαλαφή που εκπροσώπησε τον Σύλλογο των Ιατρών του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, οι διοργανωτές σημείωσαν ότι αξία πάνω από όλα έχει ο ίδιος ο άνθρωπος πέρα από χρώματα, εθνικότητες και θρησκείες. «Το γνωρίζετε καλά ότι από την ημέρα που ξεκίνησε το μεταναστευτικό πρόβλημα ο φόρτος εργασίας μας έχει αυξηθεί σημαντικά. Όμως δεν σταματάμε να εστιάζουμε στους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της κατάστασης. Απομονώνουμε τις ακραίες φωνές και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όλους ανεξαιρέτως. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» είπε καταχειροκροτούμενος ο Γιάννης Μαλαφής.

***
Αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την Κυριακή 9 Οκτώβρη με αφορμή τα 80 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη της Cable street. Οι αντιφασίστες έκαναν λόγο για μια επιβλητική πορεία χιλιάδων διαδηλωτών, που έδειξε τη δύναμη και την αλληλεγγύη της προς τους πρόσφυγες και έκανε ξεκάθαρο σε όλους ότι ο φασισμός δεν χωράει πουθενά.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία