Νέα από τις σχολές

Νομική:
Η άνοδος της ακροδεξιάς και του φασισμού είναι από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα σήμερα. Αυτός είναι και ο λόγος που ως ΑΡΕΝ Νομικής αποφασίσαμε να κάνουμε τριήμερο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό φεστιβάλ στις 13-14-15 Δεκέμβρη στη σχολή. Το φεστιβάλ θα έχει συζητήσεις για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και για την ισλαμοφοβία, καθώς και προβολή της ταινίας «Γη και ελευθερία», για τα 80 χρόνια από την ισπανική επανάσταση. Στο χώρο της νομικής εκείνες τις μέρες θα γίνουν θεατρικές παραστάσεις και θα υπάρχουν εκθέσεις φωτογραφίας και μεταναστευτικές κουζίνες. Είναι πολύ σημαντικό να στηριχθεί το φεστιβάλ και να σταλεί ένα μήνυμα ότι οι φασίστες δεν χωράνε στις σχολές μας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Τρίπολη: Πληροφορική
Στην Τρίπολη, στις 30 Νοεμβρίου, το σχήμα της ΑΡΕΝ πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα το Internet και το πώς αυτό αξιοποιείται ως εργαλείο και μέσο επιβολής ιδεών. Η συζήτηση αγκαλιάστηκε από μερίδα της φοιτητικής κοινότητας και στο πλαίσιό της ακολούθησε παρέμβαση από καθηγητές που βοήθησαν στη διεξαγωγή της. Η συζήτηση πρόσφερε χρήσιμα συμπεράσματα για τον νεοφιλελεύθερο τρόπο διαχείρισης του διαδικτύου, ταυτόχρονα όμως περιέλαβε και τις πολιτικές της ΕΕ, που το καθιστούν μέσο χειραγώγησης και επιβολής ιδεών. Στην προσπάθεια να ενεργοποιηθεί η φοιτητική κοινότητα, το σχήμα της ΑΡΕΝ Τρίπολης διοργανώνει εκ νέου εκδήλωση και προβολή ντοκιμαντέρ για τον Δεκέμβρη του 2008, εστιάζοντας στην κοινωνική έκρηξη που ακολούθησε, στο φοιτητικό-μαθητικό κίνημα, αλλά και στην κρατική-αστυνομική αυθαιρεσία.

Σύρος: Μηχανικοί σχεδίασης βιομηχανικών προϊόντων
Έπειτα από ενέργειες στον Πρόεδρο και τη Γενική Συνέλευση Τμήματος το προηγούμενο διάστημα, αλλά και μέσα από τη διεκδίκηση της δωρεάν σίτισης για όλους, πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες ενεργοποιήθηκαν και έδωσαν δυναμικό παρόν στην τελευταία ΓΣ. Για άλλη μια φορά, ο σύλλογος πήρε αγωνιστική απόφαση ενόψει της γενικής απεργίας στις 8/12 και την επέτειο του Δεκέμβρη του 2008. Οι κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας, αλλά και η προγραμματισμένη συζήτηση γύρω από αυτές θα είναι μια ακόμα ευκαιρία για την πολιτική ενεργοποίηση του συλλόγου και την αγωνιστική του δράση το επόμενο διάστημα.
 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία