Το πρόγραμμα λειτουργίας του Πολυχώρου «Κομμούνα»

Φωτογραφία

Μετά την επιτυχία των εγκαινίων του πολυχώρου στην Ιουλιανού 67, ξεκίνησε άμεσα η λειτουργία του Ινστιτούτου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Κατερίνα Σεργίδου

Η συζήτηση για τον Τραμπ και τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, που έγινε την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, με ομιλητές τους Πέτρο Παπακωνσταντίνου και Αντώνη Νταβανέλο, είχε μεγάλη επιτυχία, αφού ο χώρος γέμισε ασφυκτικά. Ενδιαφέρον παρουσιάστηκε και για τις δύο εκδηλώσεις που ακολούθησαν, την ενημέρωση για τη μεσογειακή συνάντηση του Solimed στις 3/12 από μέλη της ελληνικής αποστολής (βλέπε σελ. 17)και την εκδήλωση για το Δεκέμβρη του 2008 (βλέπε σελ. 14), στις 4/12. Μετά τις συζητήσεις, μας περίμενε το φιλόξενο μπαρ-καφέ για τη συνέχεια της κουβέντας, ενώ το βιβλιοπωλείο παρέμενε ανοιχτό σε όλη τη διάρκεια των συζητήσεων. Το πρόγραμμα όμως είναι γεμάτο και για τη συνέχεια. 
Με αφορμή την επέτειο των Δεκεμβριανών του 1944, θα γίνουν δύο συζητήσεις. Την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη παρουσιάζεται το βιβλίο της ιστορικού και συγγραφέα Τασούλας Βερβενιώτη «Η γυναίκα της Αντίστασης» και τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη, όσες και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ακούσουν τον Δημήτρη Μαριόλη, τον Προκόπη Παπαστράτη και τον Τάσο Κωστόπουλο σε μια συζήτηση για τον κρίσιμο Δεκέμβρη του 1944. Την Τετάρτη 14/12  διοργανώνουμε συζήτηση για την ιστορία του Κυπριακού, από την ΕΟΚΑ έως το 1974, με εισηγητή τον Σταύρο Τομπάζο (πανεπιστημιακό, μέλος ΛΑΕ Κύπρου). 
Για την περίοδο των γιορτών ετοιμάζεται παζάρι βιβλίων, καθώς και προσφορές σε πολλούς τίτλους για τα χριστουγεννιάτικά δώρα σας, ενώ την 21η Δεκέμβρη παρουσιάζεται στο χώρο το ημερολόγιο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών για το 2017. Μέσα στον Δεκέμβρη θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του Ιανουαρίου. Όσες και όσοι δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα το χώρο, σπεύσατε. Από τις 12 Δεκέμβρη μπορείτε να μας βρίσκετε καθημερινά από τις 3.00 το απόγευμα μέχρι τις 9.00 το βράδυ, στο χώρο του βιβλιοπωλείου. 

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία