Να καταδικαστούν οι ναζιστικές συμμορίες!

Δίκη των Αυτόνομων Εθνικιστών

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Ξεκίνησε –επιτέλους, μετά από τρεις αναβολές– στις 4/5 η έφεση της δίκης των «Αυτόνομων Εθνικιστών», των νεοναζί τραμπούκων, που τον Γενάρη του 2010 είχαν επιτεθεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση σωματείων και φορέων στο μετρό Πανόρμου. 
(...)
Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της πρώτης εκ των μαρτύρων κατηγορίας, η οποία είχε χτυπηθεί στο πρόσωπο με μεταλλικό αντικείμενο. Απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας και του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής υπενθύμισε τον ανταγωνισμό βίας των ακροδεξιών ομάδων εκείνη την περίοδο γύρω από τον νόμο Ραγκούση και περιέγραψε τη βιαιότητα με την οποία οι νεοναζί επιτέθηκαν στη συγκέντρωση, χτυπώντας αδιάκριτα.
Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των νεοναζί, όπως και πρωτόδικα, προσπάθησαν  να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προκαλέσουν –μάταια γι’ αυτούς– τη μάρτυρα μήπως και υποπέσει σε κάποια αντίφαση. Φυσικά, επίσης, προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τη γνωστή λογική «των δύο άκρων», ισχυριζόμενοι ότι 50 αποκλειστικά άντρες τραμπούκοι με ρόπαλα και κράνη από τη μία και το πλήθος των συγκεντρωθέντων από την άλλη (υπενθυμίζουμε Β ΕΛΜΕ Αθηνών, Σωματείο Ερυθρού Σταυρού, Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, Αθλητικός Όμιλος Αμπελοκήπων, Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» 7ου διαμερίσματος κλπ) ήταν ομάδες που «αρέσκονται στη συμπλοκή»… 
Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης από την πρώτη μάρτυρα, η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 4/7. Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής προσανατολίζονται σε νέα κινητοποίηση, ώστε να υπάρξει ξανά πλήθος κόσμου στο δικαστήριο και να φανεί ποιος είναι ο πραγματικός συσχετισμός, αλλά και η διάθεση της γειτονιάς. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ! 

*Απόσπασμα ανακοίνωσης της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» που υπάρχει στο kar.org.gr

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία