Εκδηλώσεις παρουσίασης του Ημερολογίου 2018 του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Κυκλοφορεί το Ημερολόγιο 2018 του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Το ημερολόγιo του ΚΣΜ είναι ένα εξαιρετικά χρήσιµο δώρο για τις γιορτές, που ταυτόχρονα εξασφαλίζει αρκετά από τα έξοδα του Σχολείου για την επόµενη χρονιά. Με εξαιρετικές φωτογραφίες Ελλήνων και ξένων φωτογράφων από την καθηµερινότητα των προσφύγων, των µεταναστών και των Ροµά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ανάµεσά τους οι Δ. Ασπιώτης, Α. Καλοδούκας, Χ. Κατόπης, M. Λώλος, Γ. Μπεχράκης, Τ. Μπόλαρη, Χ. Παπαδόπουλος, Χ. Φέργκιουσον και M. Muheisen. Το ηµερολόγιο κοσµούν επίσης σκίτσα γνωστών Ελλήνων σκιτσογράφων, µε επιλογή από τα καλύτερα του 2017 µε σχετική θεµατολογία. Ανάµεσα στους σκιτσογράφους που µας παραχώρησαν σκίτσα είναι οι Τ. Αναστασίου, Δ. Γεωργοπάλης, Π. Ζερβός, M. Koυντούρης, Π. Μαραγκός, Μ. Τζαµπούρα, Β. Χερουβείµ και Soloup. Το ηµερολόγιο στοιχίζει 4 ευρώ και διατίθεται από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών (Άργους 145 – Κολωνός) τις Κυριακές (11.00 π.µ. – 8.00 µ.µ.) και από την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισµό» (Κλαζοµενών 1-3, Πλ. Αττικής) τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες.
Μετά την επιτυχημένη πρώτη παρουσίασή του στον πολυχώρο «Κομμούνα», οργανώνονται αντίστοιχες εκδηλώσεις-συζητήσεις στη διάρκεια του Δεκέμβρη. 
Στην Καλλιθέα, στις 10/12, με ομιλητές το Δημήτρη Γεωργοπάλη (σκιτσογράφος), τον Μάριο Λώλο (φωτογράφος) και τον Παναγιώτη Λίλλη (Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»), στο παραδοσιακό καφενείο «1968» (Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου 99, εντός στοάς), στις 6.30 μ.μ.
-Στο Χολαργό, στις 11/12, με ομιλητές τον Άγγελο Καλοδούκα (φωτογράφος) και τον Θανάση Κούρκουλα (Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»), στο Δίκτυο Παπάγου Χολαργού (Τερψιχόρης 11), στις 7 μ.μ.
Στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και τη Σύρο, οι παρουσιάσεις του Ημερολογίου θα συνδυαστούν με την βιβλιοπαρουσίαση του «Από το Black Lives Matter στη Μαύρη Απελευθέρωση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Red Marks. 
-Πάτρα, 9/12, με ομιλητές τον Παναγιώτη Λίλλη (Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό») και την Ευθυμία Χριστοδουλοπούλου (Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πάτρας), στην αίθουσα ΟΕΒΕΣΝΑ (Αράτου 21, α’ όροφος, στην πλατεία Όλγας) στις 6.30 μ.μ.
-Θεσσαλονίκη, 11/12, με ομιλητές το Γιώργο Τσιάκαλο (καθηγητής ΑΠΘ) και την Γιάννα Γαϊτάννη (Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»). 
-Σύρος, 13/12, με ομιλητή τον Χρήστο Σταυρακάκη (Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»). 
Στην Πτολεμαΐδα η παρουσίαση του Ημερολογίου θα γίνει στις 17/12, ενώ θα ακολουθήσει πάρτι. 
Στου Ζωγράφου, στις 19/12, συνδιοργανώνεται εκδήλωση με την ομάδα μεταναστών του συλλόγου «Ιλισός» με θέματα την παρουσίαση του Ημερολογίου και τις κοινές εμπειρίες από τις εκπαιδευτικές δράσεις της ομάδας μεταναστών του «Ιλισού» και του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του συλλόγου (Βακχυλίδου 20-22) στις 7.30 μ.μ., με ομιλητές τη Μαρία Μάρκου (Σύλλογος «Ιλισός»), την Έφη Γαρίδη (Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών) και τον Μιχάλη Κουντούρη (σκιτσογράφος).  
Στον Πειραιά, η παρουσίαση συνδιοργανώνεται με τη δημοτική παράταξη «Κόντρα στο Ρεύμα» και το Αλληλέγγυο Ιατρείο Κορυδαλλού και θα πραγματοποιηθεί στις 20/12.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία