Νέα από τις σχολές

Νέα από τις σχολές

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

ΤΕΙ Αθήνας-Πειραιά
Διανύοντας την όγδοη εβδομάδα απ΄την έναρξη του ακαδημαικού έτους ανανεώθηκαν οι συμβασεις των έκτακτων καθηγητών (μόλις 203 από τους τουλάχιστον 250 που ζητούσαμε για να λειτουργούν επαρκώς τα ΤΕΙ) Δυστυχώς, μεγάλο τμήμα των φοιτητών/τριών υπό το φόβο να μη χαθεί το εξάμηνο φάνηκε να επιστρέφει στη ‘’κανονικότητα’’ και να θέλει να υποχωρήσει η κινηματική όξυνση.
Στη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας (30//11) μια ολιγομελής επιτροπή θεώρησε ότι θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τον υπουργό για να ακούσει τα αιτήματα μας και να ασκήσει πίεση. Οι αοριστολογικές  απαντήσεις που έλαβε από το γενικό γραμματέα ήταν ότι θα δοθεί άυξηση της χρηματοδότησης ( ενώ ξέρουμε ότι ο προϋπολογισμός θα μειωθεί στο μισό) και ότι θα συγχωνευτούν τμήματα για να πανεπιστημιοποιηθούν(ενώ ξέρουμε ότι σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου Γαβρόγλου θα υπάρξει υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών). Αυτό που πρέπει να είναι ξεκάθαρο για την ανατροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε κανένα συμβιβασμό και καμία διαβούλευση. Μόνο η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα μας μπορούν να πιέσουν το Υπουργείο!
 

Νομική Αθήνας
Η ΑΡΕΝ Νομικής διοργανώνει πολιτικό-πολιτιστικό φεστιβάλ στο χώρο της σχολής το διήμερο 11-12 Δεκεμβρίου. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει συζητήσεις, μεταναστευτικές κουζίνες και εκθέσεις φωτογραφίας. Οι συζητήσεις θα αφορούν το ζήτημα του νέου σωφρονιστικού κώδικα και τα δικαιώματα των κρατουμένων καθώς και στο ζήτημα της ριζοσπαστικής γεωγραφίας και της νέας όψης των πόλεων. Οι εκθέσεις φωτογραφίας θα εστιάζουν στην Οκτωβριανή Επανάσταση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων. Είναι πολύ σημαντικό μέσα από τέτοια δρώμενα ο κόσμος της σχολής να ενεργοποιηθεί ξανά και να επανοικειοποιηθεί τον ψυχρό χώρο της σχολή του.
 

Σχολές Πάτρας
Στην Πάτρα οργανώνονται διάφορες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Την Τετάρτη στις 6/12 καλείται πορεία από τους φοιτητικούς συλλόγους για την συμπλήρωση 9 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ακόμη οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν μαζί με σωματεία και φορείς σε συμμετοχή στην απεργία στις 14/12.
Επίσης όπως και σε πανελλαδικό επίπεδο έχει ανοίξει το ζήτημα της συμμετοχής στα όργανα διοίκησης του πανεπιστημίου. Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ, ότι οι δυνάμεις του ΜΑΣ(ΚΝΕ) και της ΔΑΠ στα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων κατέβαζαν από κοινού ψήφισμα συμμετοχής στα όργανα διοίκησης(!) την ίδια στιγμή που έχουν όπως λένε αντίθετες απόψεις. Το επόμενο διάστημα θα κριθεί εάν και με ποιόν τρόπο θα εφαρμοστεί φέτος το νομοσχέδιο στο κομμάτι της συνδιοίκησης.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία