Νομική Αθήνας:
Είναι γνωστό ότι η Κοσμητεία της Νομικής Αθήνας είναι αρνητική σε κάθε πολιτική διεργασία ή κινηματική όξυνση μπορεί να υπάρξει εντός της σχολής. Το τελευταίο της επίτευγμα όμως είναι αδιανόητο. Ο Γάλλος φιλόσοφος και μαρξιστής Αλαίν Μπαντιού προθυμοποιήθηκε να δώσει διάλεξη στη Νομική σε εκδήλωση που θα συνδιοργάνωνε η ΑΡΕΝ Νομικής μαζί με το περιοδικό «Αλήθεια». Η διοίκηση της σχολής αρνήθηκε επιδεικτικά να παραχωρήσει αίθουσα για την εκδήλωση υπό το πρόσχημα ότι διανύουμε εξεταστική περίοδο την ώρα που η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 27/1. Τα lock out στις επετείους της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη, τα lock out της σχολής όταν γίνονται εκδηλώσεις για τα δικαιώματα των κρατουμένων καθώς και οι ανοιχτές συνομιλίες της διοίκησης της σχολής με τη ΓΑΔΑ αποδεικνύουν ότι υπάρχει φοβικότητα απέναντι σε οτιδήποτε ριζοσπαστικό. Ακόμη και απέναντι σε ένα μαρξιστή φιλόσοφο διεθνούς φήμης που οποιοδήποτε πανεπιστήμιο παγκόσμια θα τον θεωρούσε ευπρόσδεκτο.
Σχολές Πάτρας
Δυναμικό παρόν έδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι στην συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Με αποφάσεις από τους συλλόγους τους , κατέβηκαν στον δρόμο την Δευτέρα 15/1 μαζί με σωματεία και οργανώσεις της Αριστεράς. Άλλη μια φορά που φάνηκε στο δρόμο η σημασία σύνδεσης φοιτητών-εργαζομένων απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές.
Την Τρίτη 10/1 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στο μνημείο του Ν. Τεμπονέρα ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν δικό τους πανό, καθώς είχαν παρθεί αποφάσεις για συμμετοχή στην πορεία μνήμης του δολοφονηθέντα. Στην συγκέντρωση βρέθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τα οποία αποδοκιμάστηκαν από τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους. Οι φοιτητικοί σύλλογοι αποχώρησαν όταν άρχισαν να ανεβαίνουν στο βήμα οι εκπρόσωποι των μνημονίων. Μόνο έτσι άλλωστε μπορούσε να γίνει σεβαστή η μνήμη του αγωνιστή καθηγητή και να δοθεί ένα στίγμα συνέχισης των αγώνων.
Φιλοσοφική Αθήνας
Μαζική διαμαρτυρία ενάντια στη διάσπαση του ΦΠΨ πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της Αριστεράς στην Κοσμητεία της Σχολής. Οι δυνάμεις της ΑΡΕΝ και των ΕΑΑΚ πήραν από κοινού την πρωτοβουλία να καλέσουν κινητοποίηση στα γραφεία της διοίκησης της σχολής προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα αγωνιστικής συνέχειας. Είναι προφανές ότι στα ερωτήματά τους για την απόσπαση της διδακτικής επάρκειας και την αποδυνάμωση των πτυχίων, έλαβαν αόριστες απαντήσεις περί «αναβάθμισης του επιπέδου σπουδών» οι οποίες δεν πείθουν κανένα. Συγκεκριμένα ειπώθηκε ξανά ότι «το ιστορικό βάρος της Αθήνας είναι τέτοιο που επιβάλλει την ύπαρξη τμήματος Φιλοσοφίας διεθνούς βεληνεκούς» και πως «είναι αναγκαία η περαιτέρω εμβάθυνση της επιστήμης της παιδαγωγικής». Πρόκειται για ξεκάθαρα ψέματα από μέρους της διοίκησης. Το επόμενο διάστημα είναι στοίχημα για τη ριζοσπαστική Αριστερά της φιλοσοφικής να καταφέρει να σηκώσει το ζήτημα και να συσπειρώσει γύρω της όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές σε μια κατεύθυνση μπλοκαρίσματος της απόφασης διάσπασης του ΦΠΨ.