17 Μάρτη: διεθνής αντιρατσιστική κινητοποίηση

Φωτογραφία

Για άλλη μια φορά, η φωνή της αντίστασης στο ρατσισμό και το φασισμό θα ακουστεί δυνατά σε μια σειρά ευρωπαϊκές πόλεις, το Σάββατο 17 Μάρτη.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θανάσης Κούρκουλας

Λίγες μέρες πριν από τη διεθνή μέρα κατά του ρατσισμού (21 Μάρτη), μετανάστες και πρόσφυγες, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις, καταλήψεις στέγης προσφύγων, σωματεία και τοπικές συλλογικότητες, συντονιζόμαστε σε συλλαλητήρια διεκδίκησης των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών, καταδίκης του θεσμικού ρατσισμού και απομόνωσης της φασιστικής απειλής. 
Στην Αθήνα, μετά από τις πρώτες συσκέψεις που κάλεσαν από κοινού η ΚΑΡ, ο Συντονισμός για το προσφυγικό, το City Plaza και η ΚΕΕΡΦΑ, προκύπτει -όπως και πέρυσι- ένας ευρύτατος συντονισμός δυνάμεων, που μπορεί να εξασφαλίσει μια σοβαρή μαζικότητα στο συλλαλητήριο το οποίο θα γίνει στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια και στην πορεία που θα ακολουθήσει στη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ. Αντίστοιχα χρειάζεται να κινηθούν, συντονισμένα και ενωτικά, οι δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και στα νησιά του Αιγαίου που έχουν επιλεγεί για τον εγκλωβισμό των προσφύγων και αποτελούν προτεραιότητα κοινωνικής διείσδυσης για τη Χρυσή Αυγή. 
Βασικό σύνθημα των κινητοποιήσεων είναι η διεθνής απάντηση στο “ρατσισμό, το φασισμό, τον πόλεμο και τη φτώχεια”, ενώ η ακύρωση των ρατσιστικών συμφωνιών της ΕΕ, τα ανοιχτά σύνορα και ίσα δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και για την καταδίκη της ΧΑ, είναι οι βασικές μας διεκδικήσεις. Μαζί με το κλείσιμο των βάσεων του ΝΑΤΟ αντί για την αναβάθμισή τους (π.χ. Σούδα) που χρησιμοποιούνται για να κλιμακώνουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Μέση Ανατολή και Αφρική που δημιουργούν νέα κύματα προσφύγων. Το εύρος των συλλαλητηρίων θα είναι μεγάλο και θα επιδιωχθεί να συμμετέχουν κοινωνικοί φορείς κάθε είδους. Ταυτόχρονα θα καταδεικνύονται οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για τα μέτρα θεσμικού ρατσισμού και την ανεκτική στάση της απέναντι στους νεοναζί της ΧΑ, που φτάνει στο σημείο να ξεπλένει τους φασίστες με κοινές δημόσιες εμφανίσεις “θεσμικού χαρακτήρα”, παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων. Τα υλικά (αφίσα και προκήρυξη) της κοινής καμπάνιας για την Αθήνα θα είναι τυπωμένα σε λίγες μέρες. Η ΚΑΡ και το ΚΣΜ συμμετέχουν στην κινητοποίηση και με τα δικά τους υλικά και καλούν για ενωτικά συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις.  

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία