Η Αριστερά της Δημοκρατίας της Μακεδονίας απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ

Το Levica (Αριστερά) είναι ένας σχετικός νέος σχηματισμός της ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Συγκεντρώνοντας διάφορες δυνάμεις, κέρδισε 1% στις τελευταίες εκλογές, κι αποτέλεσε την πρώτη στοιχειωδώς ορατή εμφάνιση της Αριστεράς στον πολιτικό χάρτη της γειτονικής χώρας. Δημοσιεύουμε τμήμα ανοιχτής επιστολής που έγραψαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ (ολόκληρη στο Rproject.gr), που υπενθυμίζει τι θα προσδοκούσε ο γειτονικός λαός από μια πραγματικά αριστερή-αντιιμπεριαλιστική-διεθνιστική πολιτική.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

«Bλέπουμε ότι η κυβέρνηση που ηγείστε δεν είναι διατεθειμένη να σεβαστεί τις αρχές της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού και εργάζεται ενεργά για να συμπεριλάβει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Ο βιαστικός τρόπος για την «επίλυση» της διαμάχης για το όνομα, χωρίς προηγούμενο αγώνα κατά του εθνικισμού και στις δύο χώρες, θα έχει εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες και για τις δύο χώρες μας, διότι θα προκαλέσει μαζική απογοήτευση στους πολίτες των δύο χωρών και θα δημιουργήσει ένα νέο κύμα επιθετικού εθνικισμού. (....)
Στο πνεύμα της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης σας καλούμε ανοιχτά:
1) να αποφύγετε να παίξετε ρόλο στη διαδικασία ένταξης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.
2) να αγωνιστούμε για επίλυση της διαμάχης για το όνομα που θα μειώσει και δε θα αυξήσει τον εθνικισμό και στις δύο χώρες μας και η οποία θα σέβεται τις βασικές αριστερές αρχές αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού».

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία