Νέα από τις σχολές

Νέα από τις σχολές

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Μηχανολόγοι Μηχανικοί - Πάτρα
Το Σάββατο 17/3 οι φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν το παρόν στην αντιρατσιστική-αντιπολεμική διαδήλωση στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο. Τρεις φοιτητικοί σύλλογοι με αποφάσεις τους συμμετείχαν με πανό στη διαδήλωση, που κατέληξε στο νέο λιμάνι (όπου στεγάζονται πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες), δείχνοντας ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι  και θα παλέψουμε μαζί ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, τον εθνικισμό και τον φασισμό.
Ο σύλλογος των Μηχανολόγων Μηχανικών πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 13/3 και πήρε απόφαση μεταξύ άλλων να μπλοκάρει τις αλλαγές στα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών που προτείνει το ΤΕΕ και η κυβέρνηση, οι οποίες  θεσμοθετούν τις διαφορετικές βαθμίδες (Μητρώα-κλάσεις) των μηχανικών, καταργώντας έτσι τα επαγγελματικά δικαιώματα που υφίστανται μέχρι στιγμής. Επίσης πήρε απόφαση για μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών σε συνέχεια των παλαιότερων αποφάσεων, αλλά και για κινητοποιήσεις στους αρμόδιους φορείς ενάντια στην υποχρηματοδότηση και την κατάσταση στη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών.
ΣΓΤΚΣ–ΤΕΙ Αθήνας
Παρά το γεγονός της εξεταστικής, ο σύλλογος της ΣΓΤΚΣ πήρε αποφάσεις για στήριξη μιας σειράς αγώνων και κινητοποιήσεων. Συμμετοχή υπήρχε στις 8/3 στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, στις 9/3 στον αγώνα των εκπαιδευτικών για μόνιμη εργασία, στις 12/3 στην κινητοποίηση στον πολυχώρο πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι - Γ.Βάρνας» για την εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμαρχος του Αιγάλεω και η Διοικούσα Επιτροπή για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μίλησαν ο Α.Τσίπρας, ο Δήμαρχος Δ.Μπίρμπας, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΔΑ Κ.Μουτζούρης και ο Υπ.Παιδείας Κ.Γαβρόγλου και τέλος στις 17/3 στην κινητοποίηση με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού. Παρότι η κατάσταση στα ΤΕΙ φαίνεται να «ομαλοποιείται» μετά την υπερψήφιση του νόμου για το ΠΔΑ, η τετράμηνη εμπειρία του αγώνα και της κατάληψης έχει αφήσει σημαντικές παρακαταθήκες για το μέλλον, καθώς υπάρχει η σύνδεση του συλλόγου με εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά.
Νομική Αθήνας
Έχει περάσει παραπάνω από ένας μήνας από τη λήξη της εξεταστικής περιόδου και η διοίκηση της σχολής δεν έχει φροντίσει να ανακοινώσει τη βαθμολογία για μια σειρά από μαθήματα. Αυτό έχει ως συνέπεια οι φοιτητές να μη γνωρίζουν σε ποια μαθήματα έχουν περάσει και να βρίσκονται μετέωροι. Πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους και θέλουν να γνωρίζουν τις βαθμολογίες των μαθημάτων προκειμένου να οργανώσουν το χρόνο τους. Μάλλον όμως απαίτηση της σχολής είναι οι φοιτητές να ξαναπαρακολουθούν μαθήματα που πιθανότατα έχουν περάσει στην παρελθούσα εξεταστική, μέχρι να δεήσουν οι καθηγητές να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά της. Σε κινητοποίηση που έγινε στην Κοσμήτορα της Σχολής για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, εκείνη απάντησε με αοριστίες χωρίς να δεσμευθεί για κάτι. Όλα αυτά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο κλίμα εντατικοποίησης και πειθάρχησης των φοιτητών, την ώρα που από τη μεριά της πανεπιστημιακής αρχής φαίνεται να υπάρχει πλήρης αδιαφορία γι’ αυτούς.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία