Φεστιβάλ Unity 2018

Φωτογραφία

Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί το Δεύτερο Φεστιβάλ Unity από τις δυνάμεις της ΛΑΕ, στη Γεωπονική Σχολή, με κεντρικό σύνθημα «Αντίσταση για την ανατροπή».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Χρήστος Σταυρακάκης

To Unity, μετά την περσινή πρώτη πολύ επιτυχημένη διοργάνωση, ευελπιστεί να αποτελέσει έναν χώρο συνάντησης αγωνιστών και αγωνιστριών της ριζοσπαστικής Αριστεράς, μια γιορτή συλλογικότητας και αντίστασης, καθώς και μία εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Μέσα από τις συζητήσεις και τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ επιδιώκουμε να εκφραστεί η αναγκαία πολιτική δυναμική για ενωτική ριζοσπαστική πολιτική της Αριστεράς, απολύτως αναγκαία στη συγκυρία, αντλώντας εμπειρίες και συμπεράσματα μέσα από τα κρίσιμα κοινωνικά μέτωπα του τελευταίου διαστήματος.
Την Παρασκευή, την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, η κεντρική πολιτική συζήτηση θα αφορά το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης στην ΕΕ, τα αδιέξοδα της Ευρωζώνης, καθώς και τις προοπτικές ανασυγκρότησης και αντεπίθεσης της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και των κινημάτων αντίστασης σε όλη την Ευρώπη, με καλεσμένους ομιλητές από την ευρωπαϊκή ριζοσπαστική Αριστερά (Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία), με τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκου Χουντή. Νωρίτερα την ίδια μέρα, θα υπάρξει θεματικό εργαστήρι για το μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς, με εκπροσώπους από διάφορες συλλογικότητες που από κοινού συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.
Το Σάββατο, τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, η κεντρική πολιτική συζήτηση θα αφορά την προγραμματική πρόταση της ριζοσπαστικής Αριστεράς και την ανάγκη ενός πολιτικού μετώπου των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς απέναντι στη μνημονιακή κυβέρνηση του Τσίπρα, αλλά και στον κίνδυνο της ακραία νεοφιλελεύθερης ΝΔ του Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή στελεχών της Αριστεράς και του γραμματέα του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη. Νωρίτερα την ίδια μέρα, θα υπάρχουν δύο θεματικά εργαστήρια. Το πρώτο θα αφορά το «καυτό» μέτωπο των εργασιακών, με κέντρο τις τελευταίες αντεργατικές επιθέσεις της κυβέρνησης, αλλά και το ζήτημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας που τσακίζει τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων, με εκπροσώπους από εργατικές συλλογικότητες και σωματεία, αναζητώντας τους τρόπους και τα βήματα για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Το δεύτερο εργαστήρι θα αφορά το νέο νομοσχέδιο «Κλεισθένης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους αγώνες στις γειτονιές υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, με εκπροσώπους από συλλογικότητες γειτονιάς και δημοτικές κινήσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Πέρα από το εξαιρετικά ενδιαφέρον πολιτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ και κατά τις δύο μέρες, θα υπάρχει επίσης πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα, σε δύο σκηνές. Το Σάββατο θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε τη Γιώτα Νέγκα, τον Παντελή Κυραμαργιό και τους Ρεμπετιέν στη μία σκηνή, σε μία βραδιά γεμάτη με έντεχνα, λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, ενώ στη δεύτερη σκηνή θα παίζουν οι Intelliga και οι εκρηκτικοί hiphop Rationalistas. Την Κυριακή η πρώτη σκηνή θα γεμίσει με λαϊκούς και βαλκανικούς ήχους από τον Βαγγέλη Κορακάκη και τους Baildsa, ενώ στη δεύτερη σκηνή θα ροκάρουν οι Desert Monks με τους αγαπημένους Magic de Spell.
Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν επίσης δεκάδες περίπτερα πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς, αλλά και τοπικών/εργατικών συλλογικοτήτων και άλλων αγωνιστικών πρωτοβουλιών, βιβλιοπωλείο και εκθέσεις φωτογραφίας. Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook (@festivalunity).

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία