Όλοι οι δρόμοι οδηγούν... στο camping της ΔΕΑ

Φωτογραφία

Σ ε μια περίοδο όπου οι καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους αποτελούν πολυτέλεια, είναι πολύ σημαντική η πρόταση των νεολαιίστικων πολιτικών camping.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Νικόλας Κολυτάς

Το φετινό camping της ΔΕΑ στο Βαθύ Γυθείου (28 Ιουλίου-5 Αυγούστου) αποτελεί μια επιλογή συλλογικών, οικονομικών και πολιτικών διακοπών, που μας αποδεσμεύουν από τις καθημερινές δυσκολίες και μας γεμίζουν τις μπαταρίες για να επιστρέψουμε ακόμη πιο δυναμικοί για το υπόλοιπο της χρονιάς.
Συλλογικές διακοπές
Η κυρίαρχη αφήγηση προβάλλει ως μοντέλο διακοπών τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα ακριβά club και τις παραλίες όπου η ξαπλώστρα κοστίζει όσο τα… βδομαδιάτικα έξοδά μας. Οι διακοπές προβάλλονται σαν ένα ατομικό προνόμιο που κοστολογείται με χρήματα και όχι σαν μια συλλογική εμπειρία που μετριέται με στιγμές, παρέες και φίλους. Αυτή τη συλλογική εμπειρία επιλέγουμε όσοι βρισκόμαστε κάθε χρόνο στο camping της ΔΕΑ. Παιχνίδια, μουσική, χορός, πάρτι, θεατρικές ομάδες και πολιτικές συζητήσεις συνθέτουν ένα όμορφο παζλ από δραστηριότητες, που αποδεικνύουν με τον πιο απλό τρόπο ότι η συλλογικότητα προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση και χαλάρωση απ’ ό,τι η ενσωμάτωση σε ένα έτοιμο μοτίβο κλασικών διακοπών. 
Μακρά παράδοση στο camping μας έχουν αποκτήσει τα παιχνίδια (σκάκι, τάβλι, επιτραπέζια), οι ρεμπέτικες βραδιές με συντρόφους και συντρόφισσες, οι θεατρικές παραστάσεις που, εκτός από πολιτική άποψη, βγάζουν και γέλιο, τα τουρνουά πινγκ πονγκ και beach volley, αλλά και τα πάρτι στην παραλία με μουσικές που επιλέγουν φίλοι και φίλες. Όλα αυτά εμπλουτίζονται κάθε χρόνο με νέες ιδέες και προτάσεις, αφού η συμμετοχή και το ενδιαφέρον όσων βρίσκονται στο camping ποικίλει.
Οικονομικές διακοπές
Οι περισσότεροι/ες από εμάς είτε σπουδάζουμε, είτε σπουδάζουμε και δουλεύουμε ταυτόχρονα, είτε δουλεύουμε με ελαστικές σχέσεις εργασίας, είτε είμαστε σε ένα διαρκές επαγγελματικό κυνήγι. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουμε οι διακοπές μας να είναι οικονομικές, αλλά και ποιοτικές προκειμένου να μην επιβαρυνθούμε υπέρμετρα και παράλληλα να περάσουμε όμορφα.
Το camping της ΔΕΑ κάθε χρόνο φροντίζει να εξασφαλίζει φθηνά πακέτα για όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα για τους νεολαίους και τους ανέργους. Το συνολικό κόστος του πακέτου (για μεταφορά και 8 διανυκτερεύσεις) θα κυμανθεί γύρω στα 100€ και 90€ για φοιτητές.
Παράλληλα λειτουργούμε αυτοοργανωμένη συλλογική κουζίνα με ελάχιστο καθημερινό κόστος ανά ημέρα. Συντρόφισσες/οι με μαγειρικά ταλέντα φτιάχνουν πολύ νόστιμα φαγητά, τα οποία ειδικά πέρυσι έγιναν ανάρπαστα. Εκτός όμως από τη συλλογική κουζίνα, λειτουργεί και αυτοοργανωμένο μπαρ το οποίο αποτελεί και το κέντρο γύρω από το οποίο μαζευόμαστε για να χαλαρώσουμε, να πιούμε τα ποτά μας και να συζητήσουμε. 
Πολιτικές διακοπές 
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του camping είναι αυτό που αφορά στο πολιτικό σκέλος. Η ποικιλία των πολιτικών συζητήσεων είναι πολύ χρήσιμη, γιατί λύνονται απορίες, μπαίνουν ερωτήματα και ανοίγονται νέοι ορίζοντες. Όσοι/ες έχουμε συμμετάσχει σε παλιότερα camping ξέρουμε ότι βγαίνουμε πιο πλήρεις πολιτικά μετά το πέρας του και πιο έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του κινήματος. Οι συζητήσεις εστιάζουν τόσο στη θεωρία, όσο και σε άμεσα πολιτικά επίδικα και μέτωπα. Βοηθάνε στην κατανόηση της θεωρίας που διευκολύνει την πράξη και δίνουν στον καθένα να καταλάβει ότι η πολιτική συζήτηση δεν είναι δουλειά των ειδικών, αλλά όσων εμπλέκονται ενεργά στο κίνημα και στους αγώνες. 
Το φετινό camping θα έχει έναν κύκλο συζητήσεων για την ιστορία της ΔΕΑ και τις κεντρικές επιλογές που έκανε η οργάνωση σε μια σειρά από κρίσιμους πολιτικούς κόμβους. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ακόμη πιο ουσιαστική γνωριμία των φίλων της ΔΕΑ με την ίδια την οργάνωση.
Παράλληλα θα υπάρχει κεντρική συζήτηση με θέμα την Παλαιστίνη. Σε μια περίοδο που το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις του απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, το παλαιστινιακό ζήτημα έρχεται ξανά με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο.
Θα γίνουν επίσης πολλές επιμέρους συζητήσεις/συνελεύσεις που θα αφορούν τον αντισεξισμό, τη φοιτητική παρέμβαση και άλλα ενεργά μέτωπα.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει και στο βιβλιοπωλείο που λειτουργεί κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με πολλούς τίτλους πολιτικών, ιστορικών, οικονομικών και λογοτεχνικών βιβλίων, με τα βιβλία των εκδόσεων Red Marks να έχουν εξέχουσα θέση.
Σας περιμένουμε.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία