Εκδικητικές απολύσεις στη ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση

Με ανακοίνωσή τους εργαζόμενοι/ες στο Δίκτυο Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση καταγγέλλλουν ότι την Παρασκευή 31 Αυγούστου, η διοίκηση της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση προχώρησε αιφνιδιαστικά στις εκδικητικές απολύσεις δύο εργαζομένων του Τμήματος Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων χωρίς καμία προειδοποίηση.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Αμέσως μετά τις απολύσεις και με προφανή στόχο να τρομοκρατηθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο ίδιο τμήμα, η εργοδοσία έστειλε μια γενική επιστολή με την οποία απείλησε ότι θα προχωρήσει άμεσα στις απολύσεις τριών ακόμα εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι δεν έμειναν όμως με σταυρωμένα τα χέρια. Απάντησαν άμεσα με ομαδική παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ. Αιτήματα αυτής τους της δράσης ήταν η άμεση ανάκληση των δύο απολύσεων, η αποτροπή περαιτέρω απολύσεων συναδέλφων μας και να υπάρξει μια καθαρή ενημέρωση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων του τμήματος. Η διοίκηση, σε σχετική συνάντηση που έγινε μετά την παρέμβαση, δεν απάντησε σε καμία από τις διεκδικήσεις τους και προτίμησε να τους κοροϊδεύει εμφανίζοντας τις απολύσεις ως νίκη της απέναντι στους χρηματοδότες. Συνέχισε έτσι την πάγια τακτική που έχουν οι περισσότερες ΜΚΟ αλλά και η κυβέρνηση. Δηλαδή τη μονιμοποίηση της επισφάλειας, της αναλωσιμότητας και της ευελιξίας σε βάρος των εργαζομένων. Με αυτό το θράσος που τους έχει δώσει η κυβέρνηση, οι εργοδότες της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους ότι δεν θα διστάσουν να κάνουν μαζικές απολύσεις τους επόμενους μήνες. Καθιστώντας μάλιστα υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση το κράτος.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η ΜΚΟ αυτή δείχνει στυγνό πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενούς της. Θυμίζουμε ότι παρά το ανθρωπιστικό προφίλ που προσπαθεί να χτίσει, έχει ήδη καταδικαστεί τελεσίδικα για παραβίαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας, μετά την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης διερμηνέα και μέλος του ΣΒΕΜΚΟ το 2013, ενώ εκκρεμεί και ένα δικαστήριο για σχετικές παραβιάσεις της ΜΕΤΑδρασης, με εργαζόμενη του Τμήματος Συνοδειών Ασυνόδευτων Ανηλίκων. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους τόσο ενάντια στις δύο απολύσεις όσο και ενάντια σε οποιαδήποτε άλλη απόλυση προσπαθήσει να κάνει η ΜΚΟ.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία