Νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

Γ ια άλλη μια φορά καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την Παρασκευή 9 Νοέμβρη στο Υπουργείο Παιδείας. Η ομοσπονδία των δασκάλων (ΔΟΕ) καλεί στην κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (για την πρωινή βάρδια οι τρεις τελευταίες και για τη μεσημεριανή οι τρεις πρώτες ώρες) και το ίδιο αναμένεται να κάνει και η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η ΔΟΕ καλεί τους συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε επιπλέον στάσεις εργασίας όπου χρειάζεται για να διευκολυνθεί η συμμετοχή στην κινητοποίηση. Την κινητοποίηση στηρίζει και η συνομοσπονδία των εργαζομένων στο δημόσιο, η ΑΔΕΔΥ, καλώντας να συμμετέχουν στη διαδήλωση τα μέλη του Γενικού της Συμβουλίου, καθώς και τα μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων Συλλόγων και Σωματείων του δημοσίου.
Κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών είναι η άμεση πραγματοποίηση όλων των  διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς και τη διασφάλιση των ίσων δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών. Οι μηδενικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και η συνεχιζόμενη ανασφάλεια για τους αναπληρωτές είναι η μνημονιακή πραγματικότητα που συνεχίζει να ισχύει και μετά την «έξοδο» από τα μνημόνια, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Και αυτό είναι μόνο το ένα από τα καυτά για τους εκπαιδευτικούς ζητήματα.
Οι αναπληρωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη στέγασή τους και την άνιση μεταχείριση σε ζητήματα αδειών, όπως οι άδειες κύησης και ανατροφής. Η ειδική αγωγή και εκπαίδευση δεν στηρίζονται καθόλου και τα κενά είναι τεράστια. Η μείωση των μαθητών ανά τάξη και τμήμα αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα, για να παρέχεται γνώση στους μαθητές. Τα αντίστοιχα αιτήματα (ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές, στήριξη της ειδικής αγωγής κλπ) συμπληρώνουν το πλαίσιο των αιτημάτων για την κινητοποίηση στις 9 Νοέμβρη.
Όλα αυτά χρειάζεται να συνδεθούν με την κεντρική διεκδίκηση για τερματισμό της μνημονιακής λιτότητας. Χωρίς αυτή την προϋπόθεση, χωρίς να σταματήσει η πληρωμή του χρέους, χωρίς να τα πάρει το κράτος από τους πλούσιους, λεφτά για να γίνει αύξηση δαπανών για την παιδεία δεν πρόκειται να βρεθούν. Γι’ αυτό το λόγο οι ηγεσίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ θα έπρεπε να καλούν ταυτόχρονα και στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 14/11, πέντε μέρες αργότερα. Δυστυχώς αυτή τη σύνδεση δεν θέλουν να την κάνουν, για να μη θιγούν οι πολιτικές των κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΑΚΕ, ΚΙΝΑΛ) που εκφράζουν συνδικαλιστικά οι συγκεκριμένες ηγεσίες.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία