Δημόσια Υγεία Ώρα Μηδέν!

Απαραίτητες οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Α πό την αρχή της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών προειδοποιούσαμε από τις στήλες της εφημερίδας μας για τις τραγικές συνέπειες που μπορούν να έχουν οι περικοπές των δαπανών στη δημόσια υγεία για τις ζωές ασθενών. Υπάρχουν τα παραδείγματα από το πώς δεινοπάθησε ο φτωχόκοσμος στις χώρες της Βαλτικής και ειδικά στη Λετονία από τα οικονομικά προγράμματα λιτότητας του ΔΝΤ.
Μπορεί το κλείσιμο των νοσοκομείων στην Ελλάδα να μην πήρε τις ίδιες διαστάσεις σε αριθμούς, παρ’ όλα αυτά σε πολλά νοσοκομεία της χώρας κλινικές έχουν βάλει λουκέτο ή υπολειτουργούν με ελάχιστους γιατρούς, που, σε ρόλο περιφερόμενου θιάσου, καλύπτουν βάρδιες σε 2 και 3 νοσοκομεία. Προφανώς η έλλειψη χρηματοδότησης θα έφτανε κάποια στιγμή και στο να θρηνήσουμε απώλειες ζωών όπως στη Ζάκυνθο, όπου μέσα σε λίγες μόνο μέρες πέθαναν 3 άνθρωποι, επειδή δεν υπήρχε κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου.
Χωρίς λεφτά και χωρίς προσωπικό τα νοσοκομεία ακόμη και αν δεν κλείσουν οριστικά, υπολειτουργούν. Την τελευταία εβδομάδα κινδύνευσαν ασθενείς ακόμη και στη Δυτική Αθήνα, όταν η εφημερία του νοσοκομείου Αττικόν μπλόκαρε, καθώς από τις 4 το απόγευμα είχαν ήδη γεμίσει και τα ράντζα που σχεδόν καθημερινά χρησιμοποιούνται στο νοσοκομείο ακόμη και για μακρά νοσηλεία.
Τα ψέματα του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τελείωσαν! Για να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και να καλυφθούν πλήρως τα κενά, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν όλα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ και να χρηματοδοτηθεί αδρά η δημόσια υγεία για να φτιαχτούν νοσοκομεία και πλήρως εξοπλισμένες ΜΕΘ!

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία