Η δημοτική κίνηση Ανυπότακτη Αθήνα ανεβάζει στροφές…

Σ ε πλήθος εξωστρεφών κινήσεων και καλεσμάτων έχει στραφεί η Ανυπότακτη Αθήνα εντός του Ιανουαρίου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θάνος Λυκουργιάς

Μαζικές παρεμβάσεις σε γειτονιές με το ολοκαίνουργιο εφημεριδάκι της δημοτικής κίνησης, πλήθος συντονισμένες αφισοκολλήσεις με την αφίσα μας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και ένα κείμενο-ανοιχτό κάλεσμα δράσης και συμπόρευσης σε πολιτικές δυνάμεις, κινηματικές συλλογικότητες και αγωνιστές/στριες συνθέτουν το παζλ των δράσεων που οργανώθηκαν μέσα στον Γενάρη. Καθένα από τα παραπάνω έχει και συγκεκριμένη αξία.
Το εφημεριδάκι, όμορφο αισθητικά και μεστό σε περιεχόμενο, είναι μια προσπάθεια να ανοίξει «από τα κάτω» η πολιτική συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου Αθηναίων, το τι σημαίνει Καλλικράτης και Κλεισθένης, το πώς φανταζόμαστε εμείς την πόλη μας. Στις 8 σελίδες του παρουσιάζονται τα επίδικα και οι κινηματικές διεκδικήσεις που έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα, όπως και οι μέχρι στιγμής δράσεις της Ανυπότακτης Αθήνας 
Η μαζική εξόρμηση στα Πατήσια πραγματοποιήθηκε υπό βροχή και με αυτή την έννοια είχε αξία, καθώς οι συμμετέχοντες φροντίσαμε να αναδείξουμε ζητήματα όπως αυτό της περικοπής των δαπανών, που πραγματοποιεί ο Δήμος, για καθαρισμό των φρεατίων όμβριων υδάτων σε μια περιοχή που σταθερά πλημμυρίζει μόλις η βροχή ενταθεί. Η πολυπληθής παρουσία μας με εκείνες τις καιρικές συνθήκες σχολιάστηκε θετικά από πολλούς περαστικούς .
Αντίστοιχα θετικές ανταποκρίσεις συναντήσαμε το περασμένο Σάββατο, όταν βγήκαμε για αφισοκόλληση και μοίρασμα σε Αμπελόκηπους, Κυψέλη, Εξάρχεια, Βικτώρια και Πετράλωνα. Η ταυτόχρονη εμφάνιση της αφίσας έκανε εντύπωση, ενώ υπήρξαν επίσης πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ρωτούσαν για τη δημοτική κίνηση και σχολίαζαν θετικά το εφημεριδάκι και την αφίσα.
Με άξονα τα προηγούμενα και τη μέχρι τώρα παρουσία μας, το ανοιχτό πολιτικό κάλεσμα είναι μια ειλικρινής προσπάθεια να εμφανιστεί στους αγώνες, αλλά και στην αυτοδιοικητική κάλπη, μια ισχυρή ενωτική πρωτοβουλία που να σηματοδοτεί τη ρήξη με τον κατακερματισμό των δυνάμεων της Αριστεράς και να εμφανιστεί ως ισχυρό αντίπαλο δέος στις μνημονιακές δυνάμεις. Ο ανοιχτός και συλλογικός χαρακτήρας της μέχρι στιγμής λειτουργίας μας είναι η πιο ειλικρινής εγγύηση για το τι προσπαθούμε να πετύχουμε και ελπίζουμε να βρούμε ανταπόκριση. 
Συνεχίζουμε δυναμικά, διεκδικώντας μια πόλη για τις ανάγκες μας!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία