Αναδρομικά 13ου-14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους

Η  κινηματική απραξία, μαζί με τη συνειδητή καθήλωση που βρίσκουν ευκαιρία να προωθήσουν οι συστημικές, μνημονιακές συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΔΑΚΕ, πρώην ΠΑΣΚΕ και παραγώγων, ΣΥΡΙΖΑ, και η οικονομική απελπισία που έχουν φέρει οι μνημονιακές πολιτικές στους εργαζόμενους και που εφαρμόζονται αδίστακτα και απαρέγκλιτα από όλες τις κυβερνήσεις σπρώχνουν σχεδόν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων στα δικηγορικά γραφεία και στη δικαστική διεκδίκηση, αφού μοιάζουν ως η μόνη ελπίδα να «γίνει κάτι».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών που δεν οργανώνουν την κινηματική διεκδίκηση, αντίθετα έχουν γίνει διαφημιστές δικηγορικών γραφείων και…λαγωνικά που ψάχνουν τις καλύτερες προσφορές, είναι τεράστιες και σε αυτό το ζήτημα.
Αλλά το πεδίο των χαμένων μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αναδεικνύει πάλι τον κυνισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την προσχώρησή της στα συμφέροντα του κεφαλαίου, διά της γραμμής των συνηγόρων του Δημοσίου (ΝΣΚ), στην πρόσφατη εκδίκαση στο ΣτΕ (1/2).
Η υπερασπιστική λογική της κυβέρνησης ανερυθρίαστα συμπεριέλαβε τα εξής: ότι η κυβέρνηση έχει δικαίωμα περικοπής των επιδομάτων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχασαν τον 13ο και 14ο μισθό για να διατηρήσουν τον 12ο μισθό»! Ακόμη, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν σταθερή εργασία, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεγάλης ανεργίας, δεν πληρώνονται από τους εργοδότες τους και ο μισθός τους είναι 580 ευρώ, δηλαδή κατά 1/3 χαμηλότερος από αυτόν των δημοσίων υπαλλήλων.
Σε περίπτωση που δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους, διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία και θα αυξηθεί η φορολογία, καθώς δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό πλεόνασμα και δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος, ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Δημοσίου και προσέθεσαν ότι η περικοπή των επιδομάτων δεν θίγει την αξιοπρεπή διαβίωση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά ούτε τους θέτει σε αρνητική οικονομική κατάσταση!!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία